Hur får jag bort klistermärke utan att skada lacken?

Tänkte kolla om någon vet hur man kan få bort klistermärke som sitter på fronten utan att förstöra lacken och behöva lacka om den? Det är en sån klisternummerskylt som någon tidigare ägare satt dit, men som jag inte vill ha kvar. Går det ? Isf hur gör man ?



Svar på inlägget: Hur får jag bort klistermärke utan att skada lacken?



Jag tror på att värma försiktigt med en värmepistol och skrapa försiktigt med ett rakblad, men akta lacken ! Annars finns det speciella trissor att köpa gjorda av något slags gummi som skonsamt tar bort dina fula klistermärken


Finns det nåt mot snygga klistermärken?


Har du ingen värmepistol så kan du använda varmvatten. Klistermärken brukar man kunna få loss om man använder bara nageln. Skulle inte rekommendera rakblad då det är svårt att inte skada lacken.


rakblad? varför inte stämjärn och skärbrännare på engång? .. varmvatten och nageln brukar funka hur bra som helst


Du har inte tillgång till ånga?


Värm FÖRSIKTIGT med värmepistol eller hårtork för att få bort dekalen. Sedan kan jag rekomendera Biltemas Label off för klisterrester. (Var skeptiskt till detta innan jag provade men det funkar över alla förväntan) sedan när du fått bort dekal samt klisterrester så rubba och vaxa ytan. Detta har funkat för mig med bra resultat på lackade ytor.


jag hoppas det var skrivet som ett skämt att använda rakblad på lacken.. Värsta jag någonsin hört..


+1


Rakblad på lacken går alldeles utmärkt ! Jobbat på möller bil i Eskilstuna och fått såna jobb med rakblad, gäller bara att vara försiktig ! Men jag föredrar gummitrissan eller ånga.





Kompisen tog bort klistermärket med nageln sedan tog han t-röd för att ta bort klistret, sen vax på det..


Tackar då har jag lite olika lösningar på det=)


Kan man göra på samma sätt när man har dekal på bakrutan? Tänkte främst på värme och pilla med nageln.


Japp en hårtork att värma lite med så klistret mjuknar och sen pilla med naglarna. En fördel med hårtorken gentemot värmepistol är att man inte riskerar att få för varmt, eftersom värmepistolen blåser väldigt varm luft.


Tänk på att det kan bli otroligt varmt när ni värmer så bränn för fan inte fingrarna på dekalen


Hmm har man värmt så mkt att man bränner sig på dekalen har man värmt alldeles för mkt...


biltemas sprej lable off e helt klart bäst för att få bort klistret efter att man har värmt bort dekalen. funkar också skit bra till att ta bort solfilms klister!


Jag har jobbat med bildekor och när vi plockade dekor på lacken på bilar värmde vi rätt bra med värmepistol, lacken tål rätt mycket värme. Sen är det bara att lägga på en kallavfettning, Prickbort är grym till det. Rakblad är ingen hit alls att använda på lacken, det blir så jävla snabbt fel. När kallavfettningen fått verka är det bara att blåsa av med högtryckstvätten. På rutorna så är det ju bara att skrapa med rakblad, se bara till att det är märkt "stainless steel", då är det så pass mjukt att det inte riskerar att repa rutan.


Okej så värme sen avfettning är kanon? Sen skrapa bort det lr?


Det var ingen bra reklam för möller bil. Man använder absolut aldrig rakblad på lacken. Det måste man ju förstå att det bara skadar.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka