Åkte på flygande bes, behöver hjälp med fjädrar!

Hej, Som rubriken lyder så blev det en flygande besiktning på min bil, helt utan anledning, mötte en polismotorcykel, han stirrade på mej och tvärvände, sen kom det fram att dom ville köra en liten genomgång, då sa han att fjädrarna fram var för hårda. Han sa att jag måste ha mer fjädringsväg eller vad det hette. Så jag skulle bli jätteglad att få lite hjälp, vill inte höja bilen, utan jag vill sänka den mer, men hur gör jag då om jag vill ha en bättre fjädringsväg? tack på förhand Det är en Honda crx 16v -89 jag harSvar på inlägget: Åkte på flygande bes, behöver hjälp med fjädrar!Kan en helt vanlig MC-snut veta detta? Har för mig att det ska tillkallas experter inom polisen typ nån fordonsgrupp. /Benny


det kom fler som hjälpte honom, dom hade stora pärmar dom kollade igenom, dom sa att jag var den 3e dom hade besiktat och alla hade fått ombesiktning på framfjädrarna, dom frågade om det var populärt här


Dom hade säkert varit på en ny kurs och fått lära sig något nytt att ta betalt för. Men det du kan göra är att bygga om stötdämparna om dut vill ha längre fjädningsväg.


Har du ändrat fjädrarna? /Benny


Hej, en fråga, har du kapat fjädrarna?


haha jo så kan det vara, jaså det har jag inte gjort, hur går det till?


det är 55mm sänkningssats runt om


Hej, nej dom är ej kapade, köpte 55mm sänkningssats


Då ska det ju inte vara några problem. Kolla med bes. & se vad dom säger.

Tyvärr så är det polisen regler som gäller dom har mer makt än besiktningen . Tillexempel om bes mannen släpper igenom än bil med nåt fel så är det polisen som kan säga att det inte är godkänt polisen och bes har inte samma regler tydligen . Är så svinigt då kan polisen stå utanför bilprovningen i stället o ge om besiktning om dom tycker det är roligt . Fick höra detta när jag bes Cadillacen i aprill


Sen att detta aldrig händer, brukar aldrig vara med i historien..


Har du inget papper som man får på cpils att dem är tuv godkända?


Var det samma okunniga besiktningsman som även gav dig felaktiga uppgifter angående bälteslagen? Om herr konstaplarna gör en så kallad "flygande" och ger någon ett felaktigt nedslag på något trots att det i gällande regelverk är skrivet annorlunda, gäller reglerna/lagen och inte vad någon enskild konstapel anser. Jag har bla haft diskussion med konstapel angående mina bakre röda körriktningsvisare på en Volvo 245 -75 jag ägde för evigheters evigheter sedan då denna ville ge mig ett inbetalningskort då denna ansåg/trodde att det var olagligt. Förmodligen i detta fall så är fjädringsvägen för kort för att anses trafiksäker, så som så många bottsänkta bilägare (och deras likaså bilar) har problem med i återkommande trådar. Då får man som låg bilägare ha "kött på benen" och vara påläst gällande vad för regler/lag som gäller för personbils fjädringsväg.


Ja och jag litar nog fan mer på han än på dig


Den person som inte ens kan bälteslagen för att kunna utföra sitt arbete på rätt vis, klokt tänkt av dig. Gör så du om du anser det som det vettigaste valet, det är/kan bli ditt problem framöver, fan. Ta reda på gällande regelverk istället för att lita på någon som bevisligen inte har koll på regler och lagar för ditt eget bästa. Du har uppenbart tillgång till internet, det är väldigt lätt att söka reda på riktiga verifierade fakta, då ingen Polis i världen släpper dig "skuldfri" om du har något fel på bilen för att "men besiktningsmannen sa att det var så här......" och du har något fel på bilen som ger ett nedslag/ombesiktning.


Vissa bilar behövs de andra eller förkorta befintliga genom slags gul min då dessa kmr ligga iprincip emot vid sänkning och därav få en stötig bil som kanske en konstapel tyck ar att de inte är nån fjädringsväg.


no offense men vad försöker du säga?


TUV gäller inte ett skit i Sverige. Sen kan jag meddela TS att det räcker inte med att möta dig på landsvägen för att få till stånd att göra en Flygande. det kräves SÄRSKILDA SKÄL - enligt deras regelbok


På vissa bilar behövs det andra eller förkortade genomslagsgummin då dessa kommer ligga emot vid sänkning och därav fås en stötig bil som en konstapel kan tycka saknar fjädringsväg. Tror jag att han menade.

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka