Lacka på chrome? lätt/svårt?

Ska lacka om grillen på bilen, det svarta ska bli vitt sen chrome ramen runt grillen ska vara svart likaså audi ringarna i svart. Lackarn sa att det är svårt och att det kan ramla av färg vid tex högtryckstvätt och ja.. det kan försvinna rätt lätt. Någon som har erfarenhet av att lacka på chrome? Är i plast så det är inte chrome rätt igenom antar jag, men går det att slipa bort det värsta eller hur gör man för att det ska hålla på bästa sätt? Ska lämna in den på lack i morgon "troligtvis" så den blir klar innan påsk.



Svar på inlägget: Lacka på chrome? lätt/svårt?



Hmm, vet inte om det går, men jag hade nog provat blästra bort chromen så får du en extremt sträv o fin plast-yta att måla på sen.. ?


hmm ja det borde få bort chromen men blir inte ytan bra ojämn då? eller man kanske kan skipa bort lite av det ojämna med nå fint papper?


silpa slipa slipa med olika grovhet på papper etc. sedan testa med primer om det fastnar.


En kompis lackade sin kromgrill på sin impreza svart. Tog inte lång tid försen färgen släppte. Men tror inte han va så seriös med det hela heller. Om du gör som Residence skrev, så tror jag att det blir bättre


glasblästra





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka