Montering av huvförlängare..

Sha ! Jag håller på och monterar min huvförlängare och har kommit på att det kommer börja spricka mellan huvförlängaren och huven.. så jag testade att stänga huven ganska hårt och jag hade rätt.. den sitter bara limmad jag kan inte plasta där eller nått.. så jag undrar om nån har nått tips ? Det är allså spacklet i springan mellan huven och huvförlängarn som spricker..



Svar på inlägget: Montering av huvförlängare..



hade samma problem med min calibra.. fick stänga huven försiktigt och sen trycka till den då gick det.. bästa e juh att ta bort din huvförlängare och ge den till en plåtslagare så skär dom ut exakt som den du ger dom och be dom göra en bit extra så du kan svettsa på den på innersidan utav huven och sen svesta på framsidan på huven och slipa sen lacka.. då håller det;) men slå ändå ner huven lungt för det e tråkigt om det spricker hela tiden.. ända tipset jag kan ge dej tyvärr..


Okej tackar..


Det bästa du kan göra är att limma med 3M Speciella karosseri lim. Där kan du slå hur hårt du vill. Motorhuven går sönder innan fogen gör det. Jag har limmat min med det. Skulle jag köra på en älg så blir det mer skador på älgen än på skarven det kan jag lova. Så gå in till en lackerare dom har förmodligen det du söker. Alla andra sätt kommer släppa förr eller senare.


limma me 3m lim å sen plasta över skarven.. 3m limmet har en tendens till att sjunka me tiden nämligen..


Jag har haft min huvförlängning i snart 1 ½ år. Det är inga problem. Sen pratar du förmodligen om nåt helt annat lim än vad jag gör. Om vi ska hårddra det så sjunker allt spackel... Det är därför man ska vänta med att lacka en bil upp till ett år efter man har limmat/spacklat. Men eftersom man inte vill vänta ett år innan man kan lacka så finns det ingen som gör det. Förutom möjligvis folk som restaurerar gamla bilar!


Detta är vad du söker:http://3m.hillas.com/Files/Product/3m_H . /15387.pdf Det kommer aldrig spricka hur gärna du än vill och försöker... Har du vägarna förbi malmö kan du försöka slita i min förlängning och se om du kan få nån spricka...


just de limmet har vi limmat fast bakljuskåporna me på chevan å de har sjukit.. mycke mer än va spackel sjunker.. men de hänger nog mycke på att den e "körd" i ugnen efter lack.. har även 2 andra bilar i garaget som vi limmat en del saker "kant i kant" å de har oxå sjunkigt.. men som sagt.. de hänger nog på att de e för kort tid mellan att de e limmat,slipat å sen lackat..


Jag skrev i tråden för att hjälpa dig Lindgren. Jag tror du kan bortse från det evilaudio har att säga. Han har en förmåga att skriva saker han inte vet något om, om man läser trådar han skrivit i! Det 3M limmet kommer INTE att sjunka. Du får nog be någon som har tillgång till limmet att göra det till dig för det är inte det billigaste. Bara sprutan som behövs går lös på ca 2000kr. Så mitt tips är att be någon snällt om hjälp..


VA??!!! har inte en aning om?? å hur f-n vet du de.. du kan själv få se bilder på de om du vill.. limmet går på ca 700 pix för "kitet" utan spruta.. har en sån spruta i garaget..





Limmet går lös på ca 550kr. Vilken spruta har du? manuell eller tryckluft?


sist ja köpte de så kosta de iaf runt 700 pix.. har en tryckluftsspruta.. som man som tur e inte behövde betala för.


Jag kan inte undgå att tycka att det du skriver låter som påhitt. Sist du kolla kostade det 700kr? vad är risken att dom skulle sänka priset med 200kr? lika med noll. Och du har fått en spruta som kostar 3600kr? Jag lägger ner denna tråden nu Lindgren har fått svar på sin fråga sen att det finns andra som tvungen ska skriva en massa trams är ju en annan sak. Skickar en länk så du kan läsa på tills nästa gång evil audio. kolla sidan 22. tyvärr hade min återförsäljare ingen sida så jag fick ta denna:http://www.wer.se/produktblad/3m/3mplistambiler.pdf Lycka till Lindgren!


ja du får tro va du vill de e helt upp till dig.... känns inte som att ja bryr mig så mycke. ja köpte tuben på en firma inte så långt från där ja bor som håller på me billacker samt tillbehör å då kosta den ca 700 ink moms.. du vet saker kan skilja i pris.. saker å ting kostar inte lika mycke överallt.. ja du vart kan man få tag på en sån spruta?? de e liksom inte så att de e nån picasso tavla vi snackar om.. rätt många plåtverkkstäder som har såna.


Okej tack ! hoppas man kan få tag på det på nått vänster då..


haha det va rätt skojj " Där kan du slå hur hårt du vill. Motorhuven går sönder innan fogen gör det. Jag har limmat min med det."


Var det skoj? På vilket sätt tyckte du det var roligt? Limmet har högre densitet och styrka än vad tex glasfiber har. Så limmar man glasfiber på metall så kommer inte fogen spricka innan glasfibret. Fungerar på samma sätt som när man bryter ett ben i kroppen så kommer man aldrig bryta det benet på samma ställe igen för när det växer ihop så växer det starkare än resten av benet.. Detta är inget konstigt utan ren fakta. Görs det rätt så klarar det enorma krafter.


något att tjafsa om att limmet kostar si och så mkt? har satt min med silikon och självdragande. är man "bra" och på hittig så behöver man inte köpa grejor för 3600 kr för att sätta dit en plast bit..... min är hur tät och hållbar som helst så självdragande och silikon och en skvätt glasfiberspackel i springan sen blir det susen.. skit snack om 3m limm.. finns mycket biligare universallim som kostar mindre och funkar lika bra till sådana saker med !





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka