Vad gäller vid instalation av sportstolar??

Tjena Jag har för avsikt att styla om en äldre Golf GL och tänkte sätta in sportstolar i den, men då har jag en del frågor som jag hoppas att nån kan svara på: 1. Går sportstolar igenom besiktningen? 2. Är det något speciellt man ska tänka på när man instalerar sportstolar? 3. Ska man bry sig om att ändra till fyrpunktsbälte eller ska man låta orginalet sitta kvar? Väldigt tacksam för svar



Svar på inlägget: Vad gäller vid instalation av sportstolar??



Bilen går ej igenom SBP med 4-punktsbälte.. Ha kvar org..


4-p bältet är inget du ska använda på vägen. se bara till att stolarna sitter ordentligt och att originalbältet sitter bra mot kroppen alltså genom hålen i stolen och klicklåset utanför.


Tänk på att solen måste gå att justera i längsled.


Ok, tack för alla tips! Om det är någon annan som vet något va det gäller instalation av sportstolar som inte redan skrivits så får ni väldigt gärna kommentera


du måste behålla original bältesfästpunkter,


Har en polare som inte fick igenom sin bil tack vare sportstolar :S


Finns tydligen olika sorters sportstolar, vissa godkända, andra inte, vet dock inte hur petiga dom är med det så länge dom går att ställa in och bältet fungerar. Jula säljer tex sportstolar till "långsamtgående" fordon.


Ok, själv hade jag tänkt köpa mig ett par sportstolar från stylingbutiken.se som heter "Comfort Racing II" då jag tycker att märkessäten som sparco kostar lite för mycket för mitt ändamål. Men när man läser infon om stolarna så står det att dom inte är FIA godkännda eller har några andra "godkänningar eller certifikat. Innebär det då att man inte kan ha dessa stolar i en bil som man kör på vanliga vägar??


Tvivlar starkt på att dom faktist går igenom, har man tur däremot (vilket många brukar ha) så går dom igenom.





en FIA-godkänd stol är inte heller "godkänd" att användas på allmän väg. Varför tillverkare skriver att stolarna inte innehar några godkännanden eller att man bara får använda dom i LG-Fordon är helt enkelt för att slippa ansvar. Men i dom flesta fall blir det ingen anmärkning om man gör en seriös och genomtänkt installation, givetvis funkar det ju inte om man har en helfordonsgodkänd bil.


1: NEJ - De är ej krocktestade & ej orginalmonterade, endast på fordon äldre än 1976 är det 100% tillåtet & regelmässigt. 2: se till så de passar bra med underredet & sitter FAST 3: olagligt & automatiskt körförbud. Du låter orginalbältet sitta kvar & låter även 4-p-bältet hänga som vanligt i stolen, SBP bryr sig inte om det ändå sålänge som det ej är ivägen Det vanliga bältet måste även rulla lätt emot stoeln om det råkar ligga emot. mvh K


Går inte sportstolarna igenom SBP om man inte trär igenom bältet genom hålen i stolen? Kan man inte bara ha bältet som vanligt vid sidan om som när man har en vanlig stol??


Om det är fasta sportstolar bör du göra det, annars kommer inte bältet hålla dig på plats i stolen. Såhär kan det se ut.


Ok, då fattar jag. Det borde ju inte vara allt för kompliserat att genomföra.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka