Blir det bra om man penslar sen slipar lätt och sen lackar med spayburk ett lager?

Tjena jag har en 740 16 v t-röd förra ägaren lackade kofångaren röd som bilen ser rent utsagt för jävligt ut! jag tänkte kolla om det blir bra slipar och sen penslar 2 lager slipar med fint papper snabbt sen lägger spray burk färg på?? får det bort fårorna efter penseln eller vet nån om det blir bra ???



Svar på inlägget: Blir det bra om man penslar sen slipar lätt och sen lackar med spayburk ett lager?



Varför ska du måla med en pensel?


Tänkte precis detsamma, bättre att spraya direkt...


Spraya direkt


ok:P


Vill du få bort de gamla "slipreporna" bör du skicka på en slip grund.. Spray spackel funkar oxå... sen våt slipar du med 1500-2000 våt slip på de sen lackar du fångaren med vanliga färgen, men att lacka en hel fångare med spray burk är ingen lek så har du tillgång till färgspruta så använd de


Jo spurtspackel funkar bra men det är inte billigt häller om man ska få det bra och ser seriöst ut XD


Sprutspacke? Bättre med en riktig filler. Sen så kan det räcka att slipa om det finns ordentligt med färg sen innan. Bara att slipa och se efter.Sen att köra med 2000 papper när man ska slipa till en grund har jag alldrig hört talas om? Kör med 400-600 och spraya en heltäckande grund under lacken. Rött täcker dåligt så en heltäckande bas är ett måste i vilket fall som helst.


De var ingen regel bara ett förslag! Nu var de väll så att han skulle först och främst matta ner fångaren. och då skulle jag använda 600 torrslip, sen efter de skulle jag sprutat på en filler även kallat slipgrund.. (dåligt formulerat av mig) eller sprutspackel(även så var de ett alternativ inte ett måste) iofs så är fillern mer "fyllande" Sen på de skulle jag innan lack! våtslipa med ett 1500 våt sen om man inte gör de enligt alla regler skiter jag i! Jag sa vad jag tycker man ska göra och vilket jag har gjort när jag förberett mina saker för lack!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka