Däcket är bredare än karossen

Hej Har precis skaffat nya däck men när jag monterade dom så sticker dom utanför karossen med någon halv centimeter, vad är det för fel? eller ska det vara så, orginal däcken är 195: or och nu har jag 215 :or är det lagligt?? tack för hjälp.



Svar på inlägget: Däcket är bredare än karossen



Tror inte däcken får sticka utanför karossen faktiskt. Anledning är väl ganska självklar om du bytt till bredare däck?? Har du bytt fälgar oxå så kan det ju vara en annan ET på dom nya fälgarna och därför hamnar dom längre ut.


Bytte själv från 215 till 235 tror jag och mina går precis jämnt med karossen. Besiktningsmannen tog en titt på det så jag antar att dom inte får sticka ut. Jag klarade mig undan i alla fall.


De får inte vara utanför. Mina fälgar (Tysk stuket) sticker utanför med c:a 1,5-2 cm på min Bmw E46:a. Mönstret på däcken är innanför skärmen precis. De godkänner det här i stan med nöd och näppe. Har du en snäll besiktningsman, så går det bra.


I göteborg så kollar dem inte sånt längre enligt en besiktningsman ja känner...


vad jag har hört så får ett däck gå utanför skärmen så länge det inte e något mönster från däcket som sticker utanför


Såg en bil i en av bildtrådarna ang. Eelmia. Tror det var en golf med riktigt feta sulor som gick utanför. Den borde ju snuten ha plockan in direkt i så fall


Du har skaffat 20mm bredare däck som då breddar 10mm innåt och 10mm utåt. (med samma fälgar) Tja vad kan det vara för fel......... (Enligt rubriken så skulle ditt däck vara över 1,7meter brett eftersom det är bredare än karossen. Om vi antar att bilen är 1,7meter bred)


Det är andra fälgar oxå, 215-55-16 orginal 195 -65 -15


Då har förmodligen har dina nya fälgar lägre offset än dina gamla, för låg för att passa med din bil. Om du tänker dig fälgen i profil så är offset:en avståndet mellan mitten på fälgbanan och anläggningsytan (mot bromsskivan) i mitten. Ju lägre offset, desto längre ut kommer fälgbanans ytterkant.





Tack Formula! Det stämmde med offseten fick tyvärr byta fälgar.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka