Skillnad på volvo original Pegasus 18" och replica?

Hejsan är så att jag har en uppsättning Pegasus 18" fälgar. Skulle byta till det nya järnmärket-centrumkåporna i helgen men det gick inte? dom nya är för stora och ltie mer runda medans dom som sitter där är platta och lite mindre. Min fråga nu är finns det olika typer eller storlekar av det nya järnmärket och har jag originalfälgar eller replica? Obs, gäller inte min 850 utan en v70 där fälgarna satt på när vi köpte bilen. Fick inte rätt på att lägga upp bilder så här är länk till några bilder på min sida. http://www.garaget.org/mypage/gallery.p . age=889328 http://www.garaget.org/mypage/gallery.p . age=889329 http://www.garaget.org/mypage/gallery.p . age=889330



Svar på inlägget: Skillnad på volvo original Pegasus 18" och replica?



Bilderna är på Volvo original Pegasus fälgar iaf.


Ja det är dom fälgarna, var ute och fotade dom nyss men tycker det är konstigt att inte dom nya centrumkåporna passar då? dom är för stora, men har sätt R-fälgar med dom, så finns det olika storlekar på centrumkåpor eller är det bara just denna "årsmodell" av fälg (04 då?) som inte passar.


Passar på mina fälgar i alla fall Finns det olika stora centrumkåpor kanske? Centrumhålet är ju mindre på dom nya modellernas fälgar. Bildbevis på att det ska finnas centrumkåpor som passar:


Därför jag börja undra om det är replica fälgar jag har kanske, men R:et ser ut som original, sen står det någon text typ 600kg tror jag, graverat, gör det det på er som har original fälgar med? eller så sliljer det beroende på när fälgarna är tilvlerkade. Dessa är mörkmålade metallic, med svartlakerat "inner" alltså bakom ekrarna och själva innerhjulet.


de fälgarna du har är troligtvis kopior för volvo har inte gjort några pegasus i annat än grått och inte cromesilver som du har... pegasus original är alltid i samma kulör på utsida och insida... är dina svarta på insidan (kan vara grålackade efteråt .. skrapa lite) så är det kopior ... det är inte lätt att se skillnad.. jag hade själv 2 av varje på min senaste v70. så därför ser jag skillnaden lättare


oj vi skrev samtidigt och mitt postades efter ditt har du svart insida så är de kopior


Okey, ja men metallic kanske är att ta i (blixter gör sitt) men mörka är dom ju dom är inte ljusa, finns ju två varianter. Men dom är mörka innuti. Trodde att alla kopior hade konstigt stort R dom här är likadant R som original, iaf vad jag kan se. Och dom som har kopior får ju endå i dom nya centrumkåporna men inte jag. Du har inga bilder på dina så man kan se skillnad? Edit: på bild 1 ser man texten jag menar vid luftnippeln och mellan ekrarna.


jag ahr tyvärr sålt den bilen ...


på min sida har ja en bild på en äkta volvo R fälg





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka