Kolfiberväv/BILTEMA

Undrar om någon har köpt och testat biltemas kolfiberväv? Biltema 193g/m2 1m2 529:-



Svar på inlägget: Kolfiberväv/BILTEMA



Jag menar Kolfiber.. sida: 496 i biltemas katalog.


Det är riktig kolfiber, men för att det ska se billigt ut så är den tunnare (mindre vikt).


Hmm .. man kanske skall ta och titta lite närmre på det där kolfibret från biltema. För mindre saker i bilen eller andra saker så kanske det är värt priset .. Får dra inom feltema nästa gång man är i storstaden. Tack för tipset!


vart förbi o kika härom dagen, men blev tveksam eftersom det va så tunt, undrar oxå om nån har provat det =/


Ska ni bara kolfiberdrapera inredning o.s.v. är det inga problem att använda, men ska ni däremot bygga hållbara prylar som kolfiber egentligen är till för, då ska ni titta på tjockare grejjer. Funkar t.ex. prima att köra med glasfiber först (epoxy, inte polyester) och sen drapera med biltemas kolfiber. Gå hellre ihop ett gäng och köp ifrån en kolfiberexpert, båtbutik eller liknande, där får ni bättre pris på samma sak och lite mer känd källa de kommer ifrån. Sen är det "bara" att drapera... och det är en vetenskap i sig, oavsett om de är ifrån Biltema eller annat


Bara för att det ska SE billigt ut? Inte för att dom ska kunna sälja det billigare menar du? (förlåt, kunde bara inte låta bli...) http://www.swecomposite.com/ Kolfiber twill 200g/m2 (3K) 395:-/m2 Kolfiber twill 630g/m2 (12K) 695:-/m2


problemet med tunnare kolfiberväv är att den ganska lätt "faller sönder" när man jobbar med den o inte går tillbaka och att man då får fula bitar (väven "särar på sig").


Saken är ju den att du behöver många lager om du ska göra hela delar av kolfiber. Har för mig att du får ungefär 1mm lager med 600g-väv. Om du då behöver 10-20 lager för att göra det hela stabilt så börjar det kosta lite.


Ja, man ska nog inte använda den till något annat än att drapera med. Men det borde ju inte vara alltför svårt att drapera smådelar, även med den väven? Ska nog ut till Biltema nu och kolla in den.





så länge du har mer eller mindre raka bitar duger den nog men börjar det blir former så är den för tunn (enl. mig) bättre med 600 matta då kan man göra roliga saker (måste ta mig i kragen har ju för fasten 10kvadrat 600grams matta hemma....)


den får du gärna sälja till mej annars pm isf


Gjorde lite detaljer till min och tyckte att Biltema hade en skaplig kolfiberväv,kanske lite tunn men va försiktig så blir det bra.Gå in och kika.Lycka till!


Biltemas väv är det inget fel på enligt mig. Har flertalet gånger använt den med ett gott resultat. Tjockleken beror ju helt på vad man tänker göra. Är det en bit med radier på blir den ju stark i sig. Men mindre än två lager lägger jag aldrig. Sen kan man ju börja bygga med riktad kolfiber oxå för att förstärka utsatta ställen. Håller för tillfället på med en batterikåpa till min TT och i den har jag nu två lager 80 grams glasfiber och ett lager 220 grams plain kolfiberväv. Den är stark och vridstyv nåt så in i den. Det tråkiga med Biltemas väv är ju att den är vikt. Köper man av ett specialiserat företag får man det på rulle. Ska man göra lite större ytor så är Biltemaväven inte att rekommendera. När man viker ut väven blir det veck eller små stjärnor där väven varit vikt tyvärr. Men midre delar duger den gott till enligt mig. I slutänden är det ju hur noga och kunnig man själv är som ger slutresultatet.


Jag kan ochså ta en bit om du säljer. Mvh Nerma





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka