Borttagning av toning

Hejsan alla glada Garaget vänner . Det är som så att jag snart ska besikta bilen och ägaren innan mig har tonat framrutorna med väldigt ljus toning så undrar jag hur man får bort den på bästa vis? Eftersom jag inte har ork att köpa ett par nya sidorutor fram och byta varje gång och med min otur får jag med stor sannolikhet en 2:a på besiktningen för toningen. Han hade lämnat in bilen så den är proffstonad på firma så antar att toningen sitter riktigt rejält. Är det bara att försöka pilla bort den bit för bit? Eller finns det några där ute med bra tips på hur man får bort den lättare? Kanske med något verktyg eller medel man använder sig av vid processen. Sedan undrar jag vad som är bäst att ta bort allt överblivet klister som sitter kvar på rutorna sen efter att man fått bort filmen? Mycket tacksam för all hjälp man kan få . Mvh/Tobias.



Svar på inlägget: Borttagning av toning



värme pistol åså värmer man lite försiktigt, sedan drar man av toningen, för att ta bort klister så finns de medel att ta bort det med på mekonomen eller liknande affär


Okej tackar så jätte mycket för svaret Mvh/Tobias.


Till klister funkar biltemas limborttagning fint o sen ett rakblad o skrapa med


Rödsprit fungerar med. Edit: jag hade nog först prova att bes. med toningen.


om du inte ska in alldeles för snart så kan du göra som jag bjorde med min gamla 240 förra sommarn, ställ den i solen me alla rutor och sånt stängt så de blir varmt inne i bilen, gjorde de en stund sen var de bara dra bort, blev nästan inget märkbart lim kvar heller.


Tusen tack för alla tips och råd ni givit mig. Ska testa dem! Mvh/Tobias





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka