8" bred fälg på Golf II

Hejsan. Jag tänkte höra med nån här som e duktig på golf då jag egentligen inte kan nåt om dessa bilar. Men tjejen har en Golf 2:a och hon har hittat fälgar som e 16X8. Frågan e om fälgen kanske e för bred så att det håller på och tar i innerskärmen när man kör i gupp, den e nämligen rätt låg. Tanken isåfall e att sätta på 215 40 16 däck så man får härligt tyskt stuk men tråkigt att köpa dem om det blir för brett. nån som har bra erfarenhet om detta på dessa bilar vore jag tacksam för svar mvh



Svar på inlägget: 8" bred fälg på Golf II



215 på en 8" blir då inte mycke till tyskstuk, va är det för ET på fälgen,hur mycke är bilen sänkt samt hur stum är fjädringen?


215 blir iaf tillräckligt. det blev det på mina iaf. ET har jag tyärr ingen koll på va det e på fälgarna. men vad brukar golf använda för ET för dem va avsedda för golf iaf. bilen e ju inte bottsänkt men ibland tar fronspoilern i när man kör i gupp. fjädringen e väl inte så jättehård kan jag ju inte påstå EDIT: nu vet jag ET måttet på fälgarna. det ska tydligen vara ET 15 på dem. vad tror ni. går det på?


shit är det så aggressivt original et på golf II? nice. på mkv är det et51 original. kolla va du har på nu så du inte råkar få 4centimeter fälg utanför hjulhuset


35-40 ET passar på MK2.. 15 et så kommer fälgen kommer längre UT..


beror ju på bredden på fälgen... Et 35/40 går ju inte åka på en t.ex 9" fälg. Säker på fälgarna är 8" och inte 9"? låter lustigt det skrapar skärmkanter redan isf, dom som åker 9" med samma et utan probs. Vad är det för däck på?


enligt vad det står om fälgarna så ska dem vara 16X8 ET 15. än finns det inga däck på eller några fälgar heller utan ville vara säker på att dem inte tar i innan vi köper dem. men tanken e att sätta på 215 eller 205 men 205 kanske blir för smalt på 8"fälg. eller vad tror ni?


205 på en 8tums fälg är inte mycke till strech ta något smalare däck


ska man ta ännu smalare? på mina 8" fälgar hade jag 215 och det va rätt mycket stretch på dem vill jag minnas


kör 195er då, et 38 är det original på mk2, om du va osäker på det





går 195:er verkligen på 8" fälg?


klart det går finns to.m vissa som kör 165/40 på 8or här är en bild på 195/40-16 på en 8a tvivlar på stretch med 215 fanns inte ens med på www.tyrestrech.com


jag har 195 på 9"


ja men då blir det 195:er då . vill ju att det ska bli tyskstuk





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka