Ska lackera om bilen

Hej!. Efter stora funderningar är jag sugen på att lackera om min bil, en volvo 850 Smile. Hade tänkt välja Biltemas lack färg (Oljebaserad) då jag tycker den ger så otroligt fin glans på plåt/metall. Skulle uppskatta om någon lackerat om deras bil exempel med denna färg som har bilder med:) Någon som har kunskaper?, då den kostar 70 kr burken kanske hel bil lack går på 300 kr, jag har innan lackat en del moppe kåper med färgen och den har vart seg torkad på plast men på metall ytor torkar den snabbt som blixten och är jätte hållbar vad jag tycker iallfall. Är den något att använda?, tycker så himla mycket om den hehe, så billigt altenativ med. Förövrigt så kommer jag lacka bilen med en Sata spruta så det är riktiga grejer:) Ge mig tips för bra arbete!! http://www.biltema.se/products/product. . emId=83380 Glansen är ju helt super i dessa färger:o



Svar på inlägget: Ska lackera om bilen



varför inte köpa riktig lack om du ändå använder "riktiga grejer"...? hoppas du slippar o spackar.......


Fattig student är inte lätt när man vill något . Skulle helst se till att skippa onödiga kommentarer, vill ha kommentarer av folk som kan om lack:).


Du vinner ingenting på att ge snäsiga svar... Det finns en anleddning till att billack kostar från 500kr/litern och uppåt och Biltema färgen funkar bra på en folkracebil eller en rollad Epa.


Jag lackade min 900a med den.. Tog lång tid att torka bara annars bra Ganska lätt att spruta på Valde iof svart som inte var så smart då minsta bula syndes.. //Alm


ser ju jätte bra ut... men dom säljer inte svart olje baserad färg??, hur hållde färgen? solblekt?, hur var glansen lika glansig som orginal lack?


Köp riktig lack härdare och blanda i den i färgen med cellulosan. härdar på normal tid då? själv erfarenhet av det. men inte på bil. moppe tiden sammt en och annan epa


Vi som kan lack komenterar endast de som kan jobba med riktiga grejer låter det bra som ett svar tycker du? tror inte nån som jobbar på lackfirma eller sånt håller på med biltema färger, så vill du ha svar från nån av de med den atittyden oxå så kan du glömma det=)


Kan jag låna tråden lite istället för att göra en ny? Jag ska i alla fall lacka om bilen är det tänkt. Tänkte om man ska ha någon speciell strategi när man lägger på lacken, vart ska man börja/sluta, lacka nedifrån och upp? Eller är det bara att lägga på lacken på det sätt som passar en själv tills det täcker över allt?


http://lackering.forum24.se/ Forum för dig:)





finns hur mycket som helst att läsa om detta men du börjar med skrymslen hörn osv först.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka