Toning av bakljus, frågor om själva toningen

Hade tänkt tona min bils bakljus och har gått igenom ca 10 trådar om detta men jag saknar några svar i dom trådarna. Ska man använda klarlack eller inte? blir det stor skillnad med klarlack? Kan man spruta på klarlacken efteråt när toningssprayen torkat eller ska man göra det i samma veva som man har sprutat på det sista lagret toning? Hur många lager toningsspray ska man ta om man vill att bakljusen fortfarande lyser rött/vit/gult (när lamporna är igång alltså)?



Svar på inlägget: Toning av bakljus, frågor om själva toningen



Jag rekommenderar att man lägger på klarlack efteråt. Lamporna har en tendens att bli väldigt matta efter toningen, och bli ganska fult när man jämför med billacken. Du kan lägga på klarlacken efter själva toningen utan några problem, men skulle rekommendera att vänta ett dygn. Jag la 3 lager på mina och det blev grymt bra och ingen har sagt nått, verken polisen eller besiktningen. Ska göra om mina denna sommar och ska köra samma grej, 3 lager toningen 2 lager klarlack. men OBS var nånstans där det absolut är så lite damm som möjligt. jag gjorde misstaget att göra det i garaget med dörren öppen och körde 3 lager me toning sen när ja var klar så blåste de till o allt damm från golvet hamnade på lyktorna, blev bara att köpa toning remower och börja om. Lycka till !


Lånar tråden, ska göra om toningen på mina då jag tycker det blev för matt: Men hur fasen ska jag göra för att få det blankare?? Jag har använt Motips flera gånger och det blir alltid för matt men andra har fått det bra?!? Nu har jag köpt en annan på mekonomen, dom sade att den skulle bli blank men tvivlar på att dom testat själva. Det är den till vänster här: http://www1.garaget.org/gallery/archive . nq8kiw.jpg Nu till saken, jag har tonat tre-fyra uppsättningar lampor i mina dagar och jag tycker jag har prövat både att lacka tunna lager och tjocka lager, med klarlack och utan klarlack men det blir alltid matt Så vad är bäst? Många tunna lager eller färre tjocka? Klarlack eller inte? Vill inte göra om det och få samma resultat igen. När jag har lagt på klarlack har jag gjort det ganska direkt efter själva toningen. Vill få det blaankt så man kan spegla sig Inget snack om huruvida det är lagligt eller inte (det är inte lagligt men man kan alltid ha tur) utan jag vill ha svar från de som har blanka baklampor och vet exakt hur det är gjort.


Millen, jag kör motip och jag har högblankt. Lägg tjocka blöta lager MEN inte så de börjar rinna såklart:D Sen våtslip 1200 tills det blir blankt som satan! Sen rubbing med polermaskin! Därefter klarlack, våtslip och polering med fint medel så har du det blankt sen:) Men du får det INTE lika blankt med klarlack på burk som om du lämnar lyktorna till en lackerare som har spruta och klarlackar.


Tackar så mycket, det är våtslipningen jag inte tänkt på! Ska våtslipa det som redan är på och se om det blir bättre annars får jag köra från scratch.


Gör så:) Själv våtslipar jag insidan på mina strålkastare just nu! FAN ingen lätt match att få det blankt igen n är man inte kommer ner där i med polermaskin så gnugga som en dåre för hand med Sonax Polish:P Ska på med strålkastarfilm nu på framlysena så tyckte att de var bäst att fixa insidan som utsidan om det ska vara fint:D Förresten, någon som vet om någon typ av "fyllnadsgel" för stenskott på strålkastare som när man lägger igen stenskott på vindrutor? Slipar ju inte ner plasten om jag säger så för att komma åt stenskott!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka