850 vinge på 940

Hej..ny här hittar ej.. såg tråd innan...men ändå..? som rubrik..hur fästa fästena? Tack på förhand.Svar på inlägget: 850 vinge på 940takvinge eller vanlig vinge ? lättast är väl bara borra o genomgående bult sen silikon för tätning


Bakluckevingen passar på 940 och den äldre 240 luckan utan större modd.


Bakluckevinge...vingen passar perfekt,men fästena(original) behöver "längre" avstånd för att räcka runt att fästa mot kanten. Distanshylsor?brickor?..hur har Ni gjort?...måste finns någon som gjort detta .. Tack!...Go`fortsättning.


behövs inga nya fästen dom som följer med från volvo passar rätt av o går tillräckligt mot kanten....


passar ej rakt av....är väl skillnad då på vingen eller fästena 850-940? vingen har suttit på 850... Tack till Er som svarat/ försöker hjälpa!


nä för har haft själv vinge på på 940 därför jag vet att det passar rakt av....enda är att den får sitta lite närmare ,den ska inte in så långa bak...


bump


Vad är det du undrar? Har du en 850 vinge och vill sätta den på 940? Bara att montera


Jag förstår precis hur du menar, har samma problem själv. Själva "krokarna" går inte att haka fast som dom är original då 940ins lucka är för bred. Men någon måste ju sitta på en bra lösning?

Det passar visst!! Ev längre skruv och justera fästena lite


Jag använde mig av fästen inklusive skruvar från en 940-vinge när jag monterade min R-vinge. Gick lite lättare, enligt mig, då det är lite skillnad på vinkeln på fästena. Man får se till att centrera vingen först på luckan och sedan justera in "krokarna" lite grand i taget tills vingen sitter bra. Använde inte några distansbrickor när jag monterade vingen. OBS! Det går givetvis inte att dra åt fästena ända in mot vingen. 850-vingen är som tidigare nämnts inte lika bred som 940-vingen.

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka