Lackering av motorkåpor mm.

Vad gäller/ger bäst resultat när man ska lackera under huven, tänker främst på motorkåpor och diverse smådelar, allt i plast. Ska man använda sig av någon speciell färg? Tänker på värmen i motorn. Tack!



Svar på inlägget: Lackering av motorkåpor mm.



värmebeständig färg är väl absolut de bästa! alltså ingen vanlig lackburk man köper utan de finns speciella färger som klarar av högre temperaturer!


Ingen fara o lacka kåporna, de blir ju inte så varma precis.


Är det något som lackerare blandar till? Här kan jag iaf köpa riktig lack på sprayburk Tänkte om det fanns värmebeständig som dom blandar till i önskad färgkod? Annars, hur får man tag på den värmebeständiga i rätt färgkod?


Samma fråga från min sida. Kan man be en lackeringsfirma lacka i en viss färgkod och sedan även göra den värmebeständig?


brukar använda vanlig 2-k när jag målar under huven. viktigast brukar vara att få bort alla andra ev vätskor från delarna + under arbetet


beror ju helt på vad för kåpor o vart dom sitter! dom vanligaste är ju över motorn och som alla vet är de ju rätt varm temperatur där så ja skulle helst rekomendera värmebeständig för o va "safe" vet ej riktigt hur lackerare har nått speciellt att blanda till! dom kan ev lacka o lägga de i varmugn o typ "bränna" fast lacken! beror på om de e något speciell färg elelr om de funkar me traditionella färgerna som finns på marknaden!


inga problem att lacka motorkåpor med vanlig billack


Som några tidigare nämnt. Går alldeles utmärkt med vanlig billack! Skulle det bli så varmt så lacken börjar att koka p.g.a värmeutveckligen, så kommer högst troligt plasten göra det också Allt på min cossiemotor lackerade jag med vattenbaserad billack. Inga problem efter 1000mil. Sedan en liten rättelse. En lackering bränns inte för att få lacken att sitta kvar, utan för att torka snabbare. Mvh Tobbe


har du struktur i kåporna så köp sprayfiller först och lägg 2-3 lager





är man seriös anväder man slipgrund. Det är bara skit i burkarna på macken,jula mm.


är lackerare så kanske kan hjälpa till här! Har lackat mängder av motorkåpor och de har aldrig varit de minsta problem med värmen . har även min motorkåpa i kolfiber men med vanlig bilklarlack och den håller sig utmärkt. När man köper värmbeständig så är den till för runt 600 grader, t.ex för mc och mopedavgasrör o.s.v. man blandar inte i någon värmebeständig produkt i billack, så alla motorrum osv är lackerade med precis samma färg som på övriga karossen! Och precis som ovanstående skrivit, lacken bränns för att härda(torka snabbare), inte för att fästa! Fäster gör den i slipreporna


När man lägger plastprimer är de bara att lägga täckfärgen på därefter eller ska man ha ytterliggare grund?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka