Kostnad för att fixa lackskada?

Jahapp, nu har min första nybörjartabbe kommit med bilen. Backade rakt in i min grannes bil... Hennes bil fick en buckla medan min bara tog stryk i lacken på kofångaren där bak. Området som är skadat är väl kanske ca 2x2 dm. Vad skulle det kosta att få det iordninggjort? Det är metalliclack...



Svar på inlägget: Kostnad för att fixa lackskada?



Hm tror inte jag kan plocka lös den själv direkt, blir det dyrare om man lämnar in hela bilen? Och det där med kvitto... alltså du menar att man ska göra det svart då eller?


Det blir ofta billigare om man bara lämnar in själva delen för lackering. Jag ska göra det med min motorhuv och det blir på en firma här i Norrköping 1500 kr bara huven och 2000 om jag lämnar in hela bilen. En annan erfarenhet från metalliclacker är att man måste lacka om hela delen för att få ett bra resultat, det brukar oftast inte gå att reparera småskador. Där är solidlacken bättre...


Hm och hur sjutton tar man av stötfångaren då?


Ska du bara fixa hennes skada eller din egen också? har du inte helförsäkring? Kolla först med dina lokala lackerare vad de ska ha och sedan välj de du tror ser mest trovärdiga ut. Stå på dig om jobbet inte blir bra. Finns slarviga jävlar (jag vet av egen erfarenhet) Sedan 5000 för bara stötfångare låter lite mycket. Men ja, det skiljer en del överallt som sagt.


Jag ska fixa hennes med, där har jag en självrisk på 2000 spänn, kul. Min egen får jag pröjsa själv, har bara halvförsäkring, men en helförsäkring hade knappast hjälpt mig eftersom självrisken där ligger på antingen 3000 eller 5000.


www.vgskadecenter.se dom har en ungerfärlig prislista online för lack och plåtskador:D


Finns ju ett par duktiga personer i vår stad som kan fixa skadan på din egen bil riktigt billigt om du inte är mån om att ha kvitto på det hela.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka