Hjälp angående om spacers mm..

Hej allesammans, var godhjärtat mot mig, för detta är min första tråd.... Amen! Jag har gått runt o runt och funderat på en sak, jag har frågat kompisar inom fordon och även pratat med gubbar inom bil-reparation där erfarenheter stiger långt, de alla har sagt att det inte går... "sälj fälgarna" Jag hade en fd Opel där jag även hade ass snygga fälgar (12lax kosta dom mig) men de blev aldrig såld så jag behöll dem. Jag har precis köpt mig en Volvo s40 och är i desperat behov av sommar hjul, så jag ville så gärna sätta på dessa fälgar på min bil men jag upptäckte att fälgarnas bult mönster, alltså hållet var lite för brett, ett litet snitt bara. Jag hade ingen aning om spacers eller liknande så jag fick höra att man kunde sätta på spacers så att vilka fälgar som helst kunde passa in på vilken bil som helst, rätta mig om jag har fel? Till er som vet:funkar att sätta på dessa fälgar till min vovo, hur blir det sedan på vintern kan man montera av dem och sätta på vanliga vovo däck? Info om min bil och fd Opel Volvo s40-98 Bultcirkel ET Navhål Gängning 4/114,3 44 67,1 M12x1,50 Opel Astra-93 Bultcirkel ET Navhål Gängning 4/100 49 56,6 B12x1,50 bilden på fälgarna: http://i41.tinypic.com/250v6zb.jpg Är det något ni undrar över eller vill veta så fråga på jag bli jätte glad... Hälsningar Alle



Svar på inlägget: Hjälp angående om spacers mm..



Det är alltså pinnbulten på min volvo som inte riktigt sticker in i fälgarnas hål, hålet är bara ett snitt för brett.


köp fälgar som passar till bilen, stämmer ens offseten på fälgarna?


Jag känner att det är lite onödigt att lägga pengar på nya hjul när jag har 4st liggande, och vilket jag hoppades på att det skulle funka. Vill inte låta som en neewbe, men offseten?


Offseten = ET. Dvs vad fälgarna har för inpressning dvs hur lång ut/in fälgarna kommer att komma från navet på din bil. Ang spacers så ta och prata med dom på Manton Racing då dom är specialiserade på spacer´s. I vissa fall går det att tillverka spacers med dubbel bultcirkel, men eftersom att ET'n är rätt snarlik så är det inte säkert även om det går att få fram spacers med rätt bultcirkel VS fälgarna att ET'n blir rätt. (Dvs lätt hänt att fälgarna kommer ut för långt) http://www.manton.se/ Lycka till !


Tack för hjälpen


Ville bara säga att jag hittade så kallade spacers som kommer att passa bilen: http://dalhems.se/Product.aspx?guid=6b7 . e300e10132


tänk bara att dina spacer kommer nog bygga minst 18mm Så frågan är har du plats i hjulhusen. Manton Racing kan tillverka spacer med byta av bultmönster ifrån volvo till opel.


Skulle nog vilja säga utan att låta allt för dryg att det är billigare att köpa en uppsättning liknande fälgar på blocket. Spacers av den typ du behöver kostar några tusenlappar och det kan man ju hitta rätt fina fälgar med rätt bultdelning.


frågan är hu du gör med navhålet då det är minder på dina opelfälgar än på volvon. då måste spacern även ändra detta. alternativt svarva upp det på fälgarna





Precis. Du kanske får dit bultarna rätt, men det kommer ta i i navet på Opelfälgarna.. Men snacka med han på Manton, han kan säkert svara det nya navet efter dina andra fälgar. Bra service och väl tillmötesgående..


Tack för era inlägg.... Jag har icke beställt hem något men jag pratade med Manton över telefon och lyckligt vis så var det en bekant som jag pratade med och de var så godhjärtade att de skulle skicka mig en test-sats som ligger på hyllan så fort de kommer så ska vi se hur det blir.. Jag fick lov att mäta några saker som han ville ha reda på och som tur så hade Manton några test-sats som skulle sitta bra på bilen Som sagt, jag är väldigt tacksam för era inlägg,,,,, OMG!!!! jag kunde ha gjort vad som helst annars


Jag sa ju de att han va trevlig!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka