Ser spacklet genom grundfärgen??

jag håller på att laga lite rost vid skärmblinkers på min scorpa, jag har slipat och spacklat så det knappt täcker, men ändå så synns det vart jag har spacklat när grundfärgen kommer på!! någon som har tips om hur det inte blir så`???



Svar på inlägget: Ser spacklet genom grundfärgen??



slipa mer?


Japp bara att slipa mera.. finare papper.. sen nån slipgrund/filler... sen slipa ännu mera


ja men slipar jag mycket mer så blir det plåtrent, hur tunnt lager med spackel ska man ha?


de ska vara så lite som möjligt kvar.. det är bara slipa tills kanten försvinner. annars har du lagt på för lite kanske så du behöver lägga på så de bler en större yta så du kan jämna ut det mer lr vad man ska säga.. bild vore nog bra


bild vore bra! Stor yta som är ojämn eller bara en lite buckla?


så här ser det ut,, och jag vill ha det perfekt


är ju runt blinkers som jag spacklat!


slipar du med kloss? Om du känner på ytan, är den ojämn då? prova slipa igen, grunda sen på med en blanksvart färg. Så ser du om det är ojämnt


nej jag slipar med enbart händerna, den känns inte ojämn på någotvis...vad ska man använda för papper osv?





För att slipa ner spacklet använder jag runt 180 papper. Sen för fin lir använder jag mellan 400-600 papper. kan säkert ha ännu finare med så det blir lent och fint.


Som jag sa fin spackla upp den.. på större yta.. sen tar du ett 600 torrslip papper och slipar de "jämt".. sen kan du skicka på en "slipgrund/filler" går då med typ sprutspackel... sen tar du ett våt slip papper på slutet typ ett 1200 kanske vore lämpligt... De är mycket jobb med att slipa och få de jämt.. Har du mycket spackel på laggt så kan du då även gå upp på ett 180 slip men de blir så mycket mera jobb att få igen slipreporna då.. DE TAR TID... finns inga genvägar


blir bra ojämt när du slipar utan kloss


har fått det skapligt bra..men som sagt det tar tid


Detta är anledningen till att det kostar så mycket att lackera en bil, och helst ska man inte pilla med sånt själv för det kan man inte. Plocka upp en bok om ämnet åtminstone innan du försöker dig på något utan kunskap, läs igenom, sen fortsätter du.


om du inte får till det innan plåten kommer fram så kan du smyga ner plåten lite försiktigt med en hammare... och vad jag ser av bilden så har du problem med övergångarna... så spackla lite större och använd en kloss.


okej, tackar för tipsen...har ju spacklat andra sorts ytor förut men har ej blivit så?


Har precis lackat om min halva bil och har själv gjord så du visat, men det är bara slipa mer det funka fin fint för mig:)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka