Sänka bilen, rimlig kostnad? (BMW 323 -98)

Hej Jag vill sänka min bil lite och jag tog kontakt med en verkstad å frågade dem vad det skulle kosta att sänka bilen med sänkfjädrar å det skulle gå på mellan 5000 å 6000 spänn, men sen rekommenderade dem att man bytar stötdämparna också när man ändån håller på och då skulle det gå upp emot 10.000 spänn ungefär vilket jag tycker e alldeles för dyrt bara för att man vill sänka bilen någon centimeter. Någon dag senare fick jag reda på att båda fjädrarna bak på bilen hade gått av så då bytade jag dem till original fjädrar, så för tillfället e jag bara intresserad av sänka bilen fram ungefär 1 till 2 cm, så istället för att byta till sänkfjädrar eller ha jobb med att kapa fjädrarna så undrar jag bara om någon har någon erfarenhet av biltemas höj/sänkningssats som dem säljer när man ändån bara vill sänka bilen lite fram?? och allt jag använder bilen till e i princip att köra fram å tillbaka från skolan så jag kör inga längre sträcker så då borde ju biltemas billiga saker funka kanske ??



Svar på inlägget: Sänka bilen, rimlig kostnad? (BMW 323 -98)



tycker inte de borde bli dyrare å byta allt än fjädrarna om du sj skaffar fram sänknings kitt.. borde ju bli billgare då dom slipper ta lös fjädrarna från dämparna m.m ?


har nämligen hissat upp bilen en gång å skulle känna hur hårt stötdämparna sitter å det gick inte att få av någon utav bultarna till stötdämparna för dem satt som berget så jag har inte rätt verktyg för att göra det själv heller tyvärr


Rubrik redigerad, vänligen läs igenom http://www.garaget.org/forum/misc.php?a . nvisningar


Ofta flyttar man ju över diverse lager, brickor m.m. från orginalstötisarna om man inte kör på coilovers. Då måste de ju totalt pilla isär de gamla rostiga. Tycker priset låter rimligt om du har räknat med sänksatsen i det priset. Enbart arbetet ca 4-5k..


Galen =O ? Be dom dra loss muttrarna eftersom dom har verktyg .. Sen köper du coilovers av http://www.blocket.se/stockholm/Coilove . _8&w=3 Bra grejjor för den billiga pengen .. Sen byter du själv så slutar det kanske på 4000kr Mvh Johan *Sorry om man inte får lägga ut annonser*


Jo men TS diskuterade ju just sänkningsfjädrar och ev nya dämpare. Då måste OFTAST massa skit "snos" från de gamla orginalen. Med coilovers är det en helt annan sak.


ok, tack för svaren, men eftersom jag bara vill sänka bilen fram någon centimeter och tycker då inte att det e värt att sätta ditt sänkningssatser för flera tusen kronor för nån centimeter så funderar jag istället på att prova biltemas höj- sänkningssats mest bara för att prova hur det kommer bli med bilen sänkt och håller det att köra runder med biltemas höj- sänkningssats så gör det men går det sönder så går det sönder och då har jag inte lagt ut mycket pengar heller


Biltemas sänkningssats är väl inte godkänd av bilprovningen? Du snackar om att det är dyrt med riktiga grejer, vad tror du att det kostar om biltemas grejer går sönder och pajar din bil?


Köp Coilover sats, lättast och billiga som fan på blocket...





Biltemas sänkningssats är som att blanda Tårta med 4 kg salt, ser bra ut men smakar skit. Köp hellre riktiga saker på en gång istället för att snåla in på sådana saker.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka