Rolla om en Nissan Micra '84

Halloj, köpte en Nissan Micra '84 häromdagen för att ha någonting att skjutsa arslet med i sommar. Då den nuvarande lacken ser ut som en mögelgrön med härlig rost här och var så tänkte jag och bror min att vi skulle rolla den. Efter ett intensivt sökande här på forumet igår och på andra relevanta sidor så kom vi inte fram till något "rätt svar" och det är visserligen inte det jag är ute efter heller. Det är är ute efter är svar på några frågor, om jag lägger upp det såhär för er så kanske ni förstår hur jag menar: 1. Budgeten för denna rollning får inte överstiga 500kr (helst mycket mindre än så) 2. Den ska rollas, jag vet att det är fult och "oproffsigt" men bilen kostade mig inte mången tusenlapp. 3. Vilken färg ska man använda för att uppnå ett bra och acceptabelt resultat? Läste om bl.a. mekanlack, plåttaksfärg, båtfärg 2K, och en inom/utomhuslack från biltema (http://www3.biltema.se/Bygg/Farg-och-Fo . /Lackfarg/) 4. Roller som vi tänkt använda är en skumgummiroller då den inte lämnar några rester så att bilen ser ut som en tjärad kyckling sen. 5. Tips på nyans/färg som man kan använda som ger ett någorlunda acceptabelt resultat (läste att blanksvart skulle vara svårt att få till bra?) 6. Andra tips och tricks för att få till en någorlunda acceptabel rollning på en rostig mögelgrön Nissan Micra '84. Tackar och bockar för alla svar, tips och tricks!



Svar på inlägget: Rolla om en Nissan Micra '84



Har "målat" ett par bilar med både roller och pensel. Har tyckt plåttaksfärg av god kvalite funkar bäst. Varken solblekning eller flagnande utan det har sett "nymålat" ut fast det gått över 10 år och bilarna stått ute i ur å skur. Enda förarbetet vara att på rostställen på med någon form av rostskyddsfärd eller liknande och sen en tvätt utan vaxshampo. Jag kostade dock på att tejpa över en del detaljer som kofångare, handtag, backspeglar och rutor för att slippa få färg där men de e ju en smaksak. På lite håll såg bilarna ut som nylackade och vaxade bilar ska se ut. Gott resultat alltså. ;-)


Okej, men det låter ju som om det skulle kunna funka. Såg fem liter plåttacksfärg för runt 300kr på biltema, det lär väl räcka isåfall? Jo vi hade tänkt tvätta den utan vax eller så, bara skölja av den i princip, och täcka över handtag, rutor osv. Hittade lite rostkyddsfärg och primer på vinden, så blir väl till att göra lite förarbete med sådant på de värsta ställena först.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka