Solarplexius bra eller dåligt?

Hejsan! Har funderat på att köpa solarplexius. För att få ett bra resultat utan bubblor osv. Men har läst lite om att det inte är så bra. Men vill höra lite fler åsikter om det är bra eller dåligt. Är det mörkt? Ser man in i bilen eller? Skriv ni som har provat det eller som har det på era bilar. Lägg gärna upp lite bilder också så man kan se resultat:)



Svar på inlägget: Solarplexius bra eller dåligt?



finns massor av trådar om detta redan. använd sök funktionen


Hej! Vad de gäller insyn och sånt är solarplexius bra, man kan knappt se in genom mina men ut går de bra att se! Dock tycker jag att dom hade väldigt dålig passform på rutan, blev lätt små glepor vid kanterna, speciellt då på bakrutan. Har även haft problem då de ska rengöras då folk fingrat på dem, de blir väldigt lätt repade. Och nackdelen just nu undersommaren är jue att man inte kan veva ner rutorna bak.


Har det på min väldigt bra. Syns lätt ut men svårt in.


Funkar bra på bruksbilen men vill man att det ska se trevligt ut så sippa dessa skivor. Solarplexius är det köp jag önskat att jag inte gjort. SPEGELTONINGS VARNING!!!!!!!!


hittade inget när jag sökte på det.. okey mm det värkar ju inte va nån höjdare direkt. Men det är ju inte specielt dyrt kostar ju typ 1500kr max. Och om man ska proffstona rutorna på nån firma får man ju slänga upp 3000-5000kr och det tycker jag är alldeles för mycket:P..


kan detta kanske vara något? Fanns på blocket och kanske inte lika dyrt?? kostar väl runt tusenlappen, några som provat detta? Tror det är solfilm som säljer dessa... Denna solfilm är så enkel att montera att nästan alla kan göra det! Solfilmen är exakt tillskuren efter dina rutor och inget klisterliknande material används för montering. Den är ungefär lika tunn som vanlig solfilm men mycket enklare att montera. Om du mot förmodan skulle få bubblor eller skräp emellan solfilmen så kan du, till skillnad ifrån vanlig solfilm, skölja rent den montera om den igen. Solfilmspaketet innehåller:färdigskuren avtagbar solfilm till bakdörrarna och bakåt, gummiskrapa och monteringsanvisning. Solfilmen är svart, ger ca 80% toning och montering sker enkelt med vatten/såpa. Den stora finessen med detta kit är att det är avtagbart, återanvändbart och färdigskuret efter dina rutor. Demontering tar ca5 min och solfilmen kan sedan användas igen!


Håller fullständigt med om att det e dålig passform och att det blir glipor som syns om man e noggrann av sig. Personligen skulle jag aldrig mer köpa dom sämsta skit jag haft men men bara min åsikt. Skulle sätta på sido rutorna började men avbröt och skickade tillbaks skiten .


har sånt skit i audin lr farsan har de duger men de kramlar + att de flir fuktigt mellan de å fönstret .. bäst är att låta nån firma tona .inte är de så dyrt om man låter tex ferman sätta deraslogo i rutan så kan man få de mkt billigare


Vad händer vid en krock då? blir man skalperad av en massa plexiglasrutor som flyger omkring i kupe'n???





har de på min tycker de funkar skit bra och bra passform var de med ser ut som vanlig toning och du ser inte in men mycket bra ut ....1500 kr till 7 rutor


Har det på bmw. jag tycker det är bra. Och det där med glipar beror på att man inte fått den riktigt på plats. Det var det på min också men for och justera lite och nu äre inga glipor. Det skaka inte heller när man vrider på stereo volymen. Bättre än att tona själv tycker jag..


Mina farsa har Solarplexius på sin V70 -07. Dock endast på de tre bakre rutorna. Först fick han hem fel sort men det va bara kontakta företaget så skickade de hem nya utan extra kostnad, tror inte ens farsa behövde skicka tillbaka dom gamla De var lätta och montera med och vad jag vet så är han supernöjd med dom. Så jag kan ju rekomendera Solarplexius iallafall...


Köpte nyss ett solarplexiuskit på blocket för en femhundring till s60n, tycker nog att monteringen är lite meckig och den sluttande bakrutan får ett rejält häng. Man får ju även spegeleffekter i solen, Passar nog bäst till en kombi med mer lodräta rutor, så jycken får lite skugga eller nåt .Men är man ute efter ett 100%igt resultat så lämna in å få det proffstonat! Tycker inte att det är värt 12-1300 spänn i alla fall!


Har kollat lite på solarplexiuskit på andras bilar, och tycker helt klart inte det är värt pengarna. För dåligt resultat till för dyra pfeningar. Lämnade in min bil till http://www.xtravagant.nu och fick det fixat. Mycket nöjd med resultatet. Fixade det fort o mycket snygt. Rekomenderas varmt


Köpte och monterade mina i helgen och är kanon-nöjd !!! Bakruta och kombirutor tar ca 2 min per ruta att montera, passagerarrutorna var lite knepigare, räkna med 10-15 min per ruta, innan man kommer på hur man ska göra..LÄS instruktionen som medföljer Du ser inte in i bilen ett skit. Utåt ser du, anser jag, även bra under dagtid. Dom skramlar inte i rutorna på min Skoda iaf.. Har inga passagerare bak som måste veva ned rutorna och även om jag nån gång skulle ha det är det bara skönt att dom måste ge fan i det för att skivorna sitter där. I mörker ser man ut dåligt ja. Man ser bakomvarande bilarnas halvljus men inte mer men så är det väl med allt tonat? Vill man se "perfekt" ut även i mörker ska man ge fan i att tona överhuvudtaget. Skivorna, sett inifrån get ett behagligt "gult/orange" ljus som är väldigt behagligt vid körning. Helnöjd! 1500 kr mot minst 3000 kr proffstonat + arbetstid att ta sig dit och vänta på att de ska utföras.


Om du vill slippa joxa så är det e bästa alternativet men vill du att de ska bli bra så skulle jag rekommendera proffstoning.. annars har du ju ett mellanting oxå, soyafilm... har aldrig testat de själv och inte sett resultatet men det är en film som du kan ta av och sätta dit hur du vill (färdigskuren).. och blir de skit på filmen ellr bubblor så är de bara att ta av, tvätta den och försöka igen har själv haft solarplexius och jag satt bara och var irriterad på de (skaller, kondens, spegelblänk, bakruteskivan hängde som taxöron) så jag kan säga att jag ångrar de... plus att jag glömde bort att jag hade skivor ist för film på framrutorna så de vart en del snuskastning på skivan när jag trodde rutan var nervevad =P men de får jag ju skylla mig själv när jag inte märker de haha Tråden skapades 2007 så mitt svar var väl kanske lite onödigt nu känns de som haha





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka