Är motip bra färg att lacka bil i??

Vet inte om ja postat rätt nu!! Men jag undrar om motip metallic färg är en bra lack till att lacka en bil i? Jag har inte som krav att det ska se skitbra ut när det är klart då det kommer bli garagelakering, utan jag vill bara ha en annan färg på den som är bättre än den som är på. Och det ska inte rollas eller nått utan sprayas. Sen undrar jag hur mycket färg det kan gå åt till en hel bil, och hur mycket klarlack det kan gå åt? Bilen ifråga är 940 in som finns på min sida. MvH // Dennis



Svar på inlägget: Är motip bra färg att lacka bil i??



Är det ingen som vet?


På google får jag bara upp 1-k. Jag är alärgisk mot 1-k det är bara skit. Standox, PPG, Dupont är bättre grejjer.


Är det sprayfärg som du menar? Köpte mig en sprayburk på denna butik:http://www.bilfarg.se/ Verkar vara en helt annan kvalitet men då kostar en sprayburk ca 230 jämfört med biltemas ca 60 kr eller motip för ca 100-120.


Det kommer bli piss om du ska lacka bilen med sprayburkar.


Okeej.. men jag är inte ute efter toppresultat då bilen ja ska ha de på kommer bli en slit och släng bil.. vill bara ha en färg som sitter där och så det blir en bra yta..


Och är det någon som vet vart man kan få tag på annan lack som skulle vara bättre?? som inte kostar för mycket. Kan tillägga att jag har kompessor och en spruta jag kan låna..


Tycker du ska satsa på en solid lack istället för metallic. Tror att det blir betydligt bättre resultat om man ska göra det själv + billigare, + att om det är bara är en slit och slängbil så är det ju lika ingen ide att ha metallic.


Ne det är juh sant.. vet du vart man kan få tag på det billigt då? ja kollade på bilfärg.se .. men vet inte, jag själv tycker att det blir lite mycket pengar.. Och hur mycket färg går det åt till en bil? 3-4 liter??


Biltema har billiga färger!





http://www.biltema.se/Bat/Kemikalier/Fa . olyuretan/





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka