Lackering, sprucket spackel, hur får bort och börja om?

Hallo! Håller på och fixar inför lackering med lite delar bland annat en dekorpanel i motorrummet som ser ut så här Nu har jag använt sprutspackel på burk så flexen är ju inge vidare men delen ska inte röra på sig märkvärdigt det har väl blivit att man varit oförsiktig när man flyttat runt på och lyft den så den har böjt sig på mitten och det har blivit en spricka på 2 ställen i spacklet. Hur får jag lättast bort allt så den blir plastren igen så jag kan börja om proceduren? Sprickorna sitter självklart så illa till att dem sitter i kanter där det inte går att komma åt ordentligt med slippapper. Har skrapat en del med kniv och fått bort en del men skulle vilja ha plastrent för att verkligen få det bra.



Svar på inlägget: Lackering, sprucket spackel, hur får bort och börja om?



Lackade du på den ytan så är de inte så konstigt att det krackelerar, det ser ju ganska skitigt ut. Var lite mer specifik tack


lackera ej över ac dekalen om det är en sån som sitter på plasten... kommer ingen att vilja fylla din ac vid service/rep....


Emilius Den där är en bit från skroten, min var tvättat och körd med plastprimer innan. Twinkie Den dekalen har jag rivit av? Varför skulle den dekalen prompt behöva sitta kvar?


Hur man ska få bort det? jadu, svårt att säga, det är ju bättre att göra rätt från början, alternativt skicka in det till ett proffs. Du kan slipa bort allt, och då ska du ha bort exakt allt, har det en gång krackelerat kommer det fortsätta. Då har du att göra ett tag. Går säkert att blästra med nåt mjukt blästermaterial också, typ valnöt.


Rätt från början, jag har gjort rätt från början bara det att efterhanteringen var väl lite sisådär. Såvitt jag vet så ska väl ett rent thinnerbad gå? 10 timmar i thinner bör ju ha löst upp både spackel och grundfärg?


Lär nog lösa upp plasten med skall du se. vad sägs om o slipa den de de som man normalt gör?


Jag gick ut o skrapade med kniv där de spruckit o slipade ner skiten nu. Får man tänka på att stödja kåpan på båda sidor o inte lyfta den i ena änden som jag gjort:)


varför ens sprutspackla?? e plasten "knåttrig" så slipar man den me typ 320 papper sen lägger man på ett lager slipgrund.


I brist på annat så tog jag sprutspackel. Fyller inte lika bra men gör sitt jobb.





glöm inte mjukmedlet i slipgrunden nästa gång


Näe men skiten ska ju inte flexa något så skippade det:P Men jag hanterade delen lite för hårt efteråt.


sprutspackel fyller mycke mer än slipgrund.. dock så sjunker de mycke mer oxå. dock e sprutspackel på sprayburk helt värdelöst.


Mycket möjligt men plastdetaljer ska inte vara sköra heller, jag hanterar ett antal stötfångare om dagen som svajar och böjs hela dagen och det händer ingenting, det är mjukmedlet som hjälper där, vi lägger slipgrund med mjukmedel på alla plastdetaljer.


Ja nästa gång jag ska pyssla köper jag ordentliga grejer och tar sprutan på jobet:)


Nu ska jag inte lacka själv utan köpte en burk sprutspackel för de var billigt o fylla igen skiten. Men blir de inte bra nu imorgon så låter jag lackeraren göra om det med slipgrund.


miljölag.. har bytt oändligt med ac-kylare och varje gång man glömmer dekal så fyller dom den inte... det är info på dekalen som dom behöver.. du kan dock köpa ny.


lätt gjort. slipa ner ytan med 240 papper, torka av med förtunning, sen lägg ett lager washprimer, sen slipgrund, sedan lack m,m Gullstrand.


Då gör jag det hos volvo efter lackeringen:)


Fel 1, använd inte 240 papper för det är inte garanterat 240, använd P240. Fel 2, torka inte av med förtunning för det löser upp väldigt mycket i rätt mängd, och är helt onödig. allt du behöver göra är tvätta av med degreaser eller liknande. Fel 3, washprimer? vad ska du med rostskydd till på en plastdetalj? Fel 4, du glömde plastprimer som så många andra. 2k plasthärdare. Fel 5, "lätt gjort"





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka