Vilket verktyg ska man använda till att skära plast?

Behöver skära bort ca 5mm längs en 230cm lång plastdel till husvagnen. Ska man skära över huvudtaget, ska man slipa? Har aldrig hållt på med plastbearbetning och då är det lika bra att fråga proffsen direkt.



Svar på inlägget: Vilket verktyg ska man använda till att skära plast?



Snyggast blir nog om du kan slipa med rätt fint papper.. Personligen hade jag kört maskeringstejp där jag skulle kapat sen använt kontursåg. Då slipper man till stor del "fransar" i plasten. Har gjort så i bakändan på bilar för att göra nya hål till avgas och det har funkat helt ok.


Feincut brukar jag använda till glasfiberarmerad plast och det är det enda verktyg man ska ha om man ska göra ett snyggt jobb utan brännmärken och skit. Men det funkar nästan lika bra med tigersåg, vinkelslip, sticksåg you name it. Att springa och köpa en Fein för 2papp eller motsvarande Bosch för 8-900 känns sådär bara för ett litet jobb men då har du en bra vän i många år i vart fall


jag som plastrepare använder sticksåg med blad för metall, finare tänder på det.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka