Montera extraljus och konvertera om dom till xenon på volvo 850

Hej, jag undrar om det är svårt att installera extraljus och xenonkonvertera dom? Jag har läst att det skall vara väldigt enkelt men jag är lite tveksam. Vet inte ens vilka reläer som är vilka, se bild Vad betyder alla dessa reläer? Jag hade tänkt mig att smäcka på extraljusen och konvertera om dom till 50 lr 70W xenon, sen hade jag tänkt att ha en strömbrytare till extraljusen som bara fungerar när helljuset är tänt men då måste man ju ha ett relä till strömbrytaren och så måste man ju även ha reläer till extraljusen och jag är lite tveksam om jag får plats med så många reläer. Kan någon vänlig själ beskriva hur jag skall göra på bästa sätt. Om du är nyfiken så är det 3st bosch big knick som skall xenonkonverteras.



Svar på inlägget: Montera extraljus och konvertera om dom till xenon på volvo 850



du behöver ju inte dra knappen via ett relä för det första, knappen bryter du bara signal spänningen/jorden med till extraljus relät, och relät placerar du enklast nånstans inärheten av batteriet behöver ju inte sitta i säkringslådan...


Tack för den infon men vad betyder alla reläerna på bilden? Är det svårt att sätta på extraljusen och xenonkitet?


Ser ut som att du fattas lite plast till säkringslådan? Åk till närmaste skrot och plocka locket, står där vad dom olika säkringarna går till Se till så du får till rätt modell, vet inte om de skiljer från den tidiga modellen, o den äldre. Men bättre o va på den säkra sidan Ang extraljusen så är dom inte svåra att montera Men xenonkitet har jag ingen aning om.. Är själv också inne på att xenonkonvertera, och jag e lite bekymrad över var man ska ha alla relän o hur långa sladdarna osv är.. Blir ju liksom 3 st "boxar" att försöka gömma undan nånstans Du får ta reda på hur långa sladdarna är til xenonet och ut och mäta var du kan sätta dom Tror ju inte man kan förlänga sladdarna bara så där i ett xenonkit.. ?


Inte lätt att mäta när inte sladdlängden står på xenonkiten:( Locket till säkringarna har jag, det är inte säkringarna jag vill ha reda på info om utan reläerna.


Ngn som vet vad de olika reläerna ska vara till? Kan ngn säga var man kan sätta ballasterna?


Ingen som vet?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka