Montera Remus slutljuddämpare...

Tjena! Jag skall montera en Remus slutljuddämpare på min Nissan Primera P11-144 under den kommande veckan. Jag har två olika slutdämpare på lager, en med ett ändrör och en med dubbla ändrör. Jag har inte bestämt mig för vilken jag skall sätta dit på bilen ännu, den med dubbla utbås kanske blir overkill på bilen? Snyggt som fan är röret i alla fall... På bilen finns inget utskuret i stötfångaren bak för avgasröret, original röret slutar precis innanför stötfångaren med en liten böj. Till min fråga, hur kapar man enklast ur i stötfångaren för piporna? Jag vill att det skall se snyggt ut och så att det ser lite original ut, som att röret allti har suttit där. En annan fråga, påverkas kompressionen om man byter slutburken? Vill ju inte att bilen låter som en gammal Volvo 740 med ett taskigt monterat Simons system... Remus skall ju låta fint.



Svar på inlägget: Montera Remus slutljuddämpare...



Jag har monterat Remus på min Yaris dock är motorn på futtiga 1.3 lite men det är ett skönt ljud, inget japsdämpar ljud utan lite djupare ton samt självklart riktigt roligt när man drar på växlarna...När dämparen blir varm ändras ljudet och blir ännu lite dovare. Rekommenderar med ett ändrör, snygg.


jag har remus på min.. låter så jävla nice.. satte dit extraktorgrenrör.. så blev de musik för öronen


Stämmer in i kören, min 3" remus på golfen låter perfekt, inte för högt ala epa men inte för lågt ala avensis, sjunger på bra när man närmar sig de högre varven men har en mjuk och fin ton när man ligger och kör som vanligt.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka