Gnissel/Kvittrande ljud från bakre ryggstöd - Volvo V70 -98 *Problemet Löst*

I förhoppningen om att detta är rätt forumsdel så är problemet enligt rubriken. Jag har ett tag nu haft ett kvittrande ljud som kommer från baksätet i min V70 -98, närmare bestämt ryggstödet Efter att ha testat mig fram genom att fälla ett säte i taget etcetera har jag kommit fram till att det högst troligen är låsanordningen till ryggstödet Höger bak (Hö sida om du sitter och tittar över motorhuv, alltså bakom främre passagerarstol, den stora delen av ryggstödet - allt för att förhindra missförstånd:P) Min teori om låsanordningen anser jag bekräftas lite till då jag körde en snabb och provisorisk lösning genom att vira eltejp runt öglan i låsningsanordningen. Det kvittrande ljudet försvann men sen då det hade slitits ut, framförallt genom att sätet fälts upp och ner ett otal gånger så har nu kvittrande ljudet kommit tillbaka, vilket också var väntat tyvärr. Är det någon här på forumet som har haft/har liknande problem eller bara sitter inne på kunskap om hur jag kan komma tillrätta med problemet, så är jag väldigt tacksam. Ja just det, om jag inte minns fel så har jag för mig att ljudet - antingen försvann eller minskade drastiskt när någon satt bak, lutad mot ryggstödet. Det var ett tag sedan någon gjorde det



Svar på inlägget: Gnissel/Kvittrande ljud från bakre ryggstöd - Volvo V70 -98 *Problemet Löst*



/bump (hoppas någon kunnig är inloggad nu:) ) EDIT: Problemlösning funnen av undertecknad, i fall någon undrar och ej orkar leta mer: http://www.svenska85x70klubben.se/forum . ht=kvitter Finns en bra illustration där:)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka