Larschan - Supra 3.0i Turbo '89 - Förfining inför Sommaren.

I början av maj månad så var jag och inhandlade en Toyota Supra MK3 3.0i Turbo av årsmodell 1989. Bilen är i jättefint skick men det är en del saker som måste göras för att få den i det bruksskick jag vill ha den i. Planerna inför Sommaren 2010:Det är väl tänkt att bilen ska få bevara sitt orginalutseende. Det som kommer att göras är saker för att förfina bilens utseende: Nya lister vid bakspeglarna. Ny knapp för att styra rutan på förarsidan. Ordna så att antennen åker upp när man vrider på nyckeln. Justera in orginalkjolarna och frontläpp lite bättre. Ta bort alla gamla skattemärken på reg-skylten. Ta bort kablaget som är till en gammal mobil. Kolla oljorna och tanka upp den för första gången. Byta lamporna i dimm-ljusen till vita dioder? Cd-spelare som passar bilens orginalstuk. Fixa i ordning orginalfälgarna och montera dessa? Utgångsobjekt! En helt oskruvad Supra 3.0i Turbo -89, med endast tre ägare om man räknar med bilhandlaren. Har endast gått 10200 mil, aldrig vinterkörd, alltid stått i garage och dessutom gubbkörd. Följde med ett tiotal kassetband med dansbandsmusik på i handsfacket. Utrustad med det som krävs för att kunna entusiast-försäkras.



Svar på inlägget: Larschan - Supra 3.0i Turbo '89 - Förfining inför Sommaren.



Fick lite tid över på lunchen så satte mig och letade efter en "ny knapp för att styra rutan på förarsidan". Visade sig dock att man inte kan köpa bara knappen, man måste köpa hela konsollen som styr båda rutorna. Nypris på Toyota - Norén & Skyttner: 1495:- Ringde runt lite på olika skrotar och hittade en konsoll till en Supra av årsmodell nittio. Om det passar är jag dock osäker på, ska hem och kolla artikelnumret. Begagnatpris på Eklunds Bildelslager AB: 300:-


så du ska alltså bara ha den spik original? dvs inge trim eller likande eller styling? för den såg ju fräsch ut iaf


Det här verkar snarare gälla ett slags projekt än en allmän förfrågan om utseende och styling. har även justerat din rubrik lite. Tråd flyttad: Utseende och styling -> Projekt


Den kommer inte att trimmas eller stylas, nej. Ska försöka hålla den i så gott orginalstuk som möjligt. Bilen ska köras till vardag och eftersom den redan är rätt dyr i drift så är det inte eventuellt med någon trimning. Skulle fallet vara så att jag blir omkörd av för mycket fjortisraggare så får man väl ta till några åtgärder.


"Undrar om bilen står kvar?" "Undrar om det är någon som har fingrat på det?" Det är bara en av många tankar som snurrar runt i mitt huvud just nu. Har inte varit hemma på en vecka och bilen har stått parkerad på en gräsmatta på ett lägenhetsområde på hemorten. Kommer hem ikväll och om bara vädret håller i sig så kan det hända att man får det mesta gjort som står på "att göra listan för Supran". Jag måste i alla fall "justera in orginalkjolarna och frontläpp lite bättre" och när man ändå är på gång så kan man lika gärna "ta bort alla gamla skattemärken på reg-skylten, sätta dit de nya lister vid bakspeglarna, ta bort kablaget som är till en gammal mobil och kolla oljorna. Investerade även i en stereo i helgen: En Sony CDX-GT33U från Clas Ohlsons. Kommer nog inte att hinna installera den ikväll men kanske blir tid över till veckan?


Idag har det hänt en hel del på Supran; började med att justera in frontläppen och sidokjolarna, tyvärr saknas det ett fäste på den ena sidokjolen så det går tyvärr inte få så mycket bättre. Stereon: Gick inget vidare med att installera Sony CDX-GT33U i Supran. Färgerna på kablaget i bilen överensstämmer inte med färgerna på kablaget på stereon. På stereon kan jag läsa mig fram till vilka kablar som gör vad men vet inte alls vilka kablar som gör vad i bilen. I bilen är kablarna svart, gul, röd och vit. På stereon har kablarna svart, röd, blå gul - utöver de finns det massa kablar som ska gå till högtalarna.


ett tips är att ta bort första katten eller snarare skaffa downpipe till bilen då katen vid elbowen skapar ojämn nedkylning av toppen och är en av de främsta anledningen till att toppackningen gårsönder


ja jag säger då det nej färgerna är inte samma på stereon är det typ inte på nån bil.. du få helt enkelt läsa manualen till din bil och se vilken kabel som är till vad och sedan skarva ihop dom med varandra så funkar det fint sen


Det står ingenstans i bilens manual vilka kablar som gör vad. Men ska prova en gång till vid tillfälle, eventuellt kanske jag måste låna en "test-penna" för att se vilka kablar som gör vad...





okej, men annars kan du ju använda en adapter till bilens original kontakter går lite fortare


Tänkte inte så långt utan jag klippte av alla kablar från adaptrarna så nu är det bara ett att göra och det är att ta reda på vilka kablar som ska ihop med vilka. Men först ska jag se till att kolla säkringarna innan jag börjar testa mig fram.


Har man inte jobb så gör man sig Kunde ju åkt på salab bara och köpt en adapter för en hundrig så hade det varit klart sen


Visst är den den supran som gick i östersund?I så fall är den riktigt fin. Synd du inte bodde närmare östersund i så fall hadde jag kunnat fixa de åt dig.Och polarn min RWHP kan mk3an utan till.


Stämmer bra det, var en äldre herre i Östersund som ägde den. Ja det var ju lite synd det, ska prova skriva till polaren din!


Det blev inte så mycket till forumtråd detta, bilen är så gott som klar. Det som saknas på listan är att få antennen att åka upp när man startar radion, men vet inte riktigt hur man ska göra för att få till det. Någon som har förslag på hur man kan felsöka detta?


Kolla på cd i bilen om den har en sladd som heter powerantenna tror jag.Den skickar singalen till annten att åka upp.


Stereon har en sådan kabeln, men till vilken kabel i bilen ska denna? Har tre kablar till övers. Röd/svart, grön och sedan var det en till. Man hör att det klickar i "antenn-motorn" om man sätter den på Röd/svart, men den åker inte upp... Kan man koppla "antenn-motorn" direkt till ström för att se om den åker upp då? Tänkte så man ser att den inte har rostat ihop eller någonting...


Bygget är inte tillräkligt x-tremt för att få bra betyg av mig sen när du lägger upp den, blir nog en 1:a elller på sin höjd en 2:a... Sätt igång och kapa av taket, förläng chassit, byt motorn till en v12:a, byt inredning, bredda karossen 20cm, fördubbla bromsdimensionerna mm mm (som jag gjort) så kanske ditt bygge blir intressant ! Tom min moster kan byta ut orginaldelar på en trist Toyota... (x2)


Själv betygsätter jag bilar utifrån hur de ser ut orginal och hur samma modell kan vara iordninggjord av andra. Alla tycker vi om olika saker, jag gillar Supra MK3ans orginal-look och bilen kommer enbart att förfinas, få slätare linjer och liknande. Eventuellt kanske jag skrämmer upp motorn till runt 600hk också.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka