Toning i framrutan - Streamer - Vad säger besiktningen?

Som rubriken lydern undrar om det är någon som vet hur det fungerar.. Om den inte får sitta på utsidan? Hur långt ner den får gå? Om den måste släppa igenom viss % ljus osv. Skriv gärna om ni vet något /Oskar



Svar på inlägget: Toning i framrutan - Streamer - Vad säger besiktningen?



Du har ett märke på rutan. några centimeter ner från toppen. Går längst med kanten. Border får inte gå längre ner än markeringen


Här har du även lite tips http://www.gbf.se/files/File/Bilglas/riktl_bilglas.pdf


Jag har haft mellan 15-20 cm med solfilm genom besiktning utan problem, men med helfärgad board blev det problem. Tror dom sa att max 12cm helfärgat.


jag har aldrig haft problem med min board som är helfärgad och på utsidan. den går nedanför markeringen oxå... men det beror nog på vem som besiktar bilen oxå...


Svenska fordonskungörelsen säger klart o tydligt NEJ - INGET får monteras på en E-märkt vindruta eller på e-märkta främre sidorutor. svar på frågan !


Har hört att det ska rymmas ett A4 mellan ratten och boarden.


Det räknas till "synfältet" Där får man inte ha något stenskott.


Vad "ni" hört eller fått igenom är irellevant totalt... TS frågade vad SBP säger - = NEJ


Så då har jag haft snälla besiktningskillar då?? Klart man får ha en board, har aldrig varit problem om den bara håller sig till markeringen..





har inte heller haft några problem alls varit långt från makeringen på rutan


Det bästa är att sätta toningen precis som du vill ha den, sen är det bara att åka och se vad SBP säger. Enligt lagen kanske det är förbjudet, men det finns många bilar i sverige som inte ens borde få vara på vägarna om man ska följa alla lagar och regler mm. Kör du med tonad board så borde det inte vara problem.


Hej Jonte, nej du har fel totalt. Den svenska fordonskungörelsen säger NEJ. Har du/annan fått genom ett fordon med en dekal/streamer/border så har besiktningsmannen gjort FEL ! Det med markeringarna i vindrutan har INGET ALLS med monteringsmått för streamers att göra ! I N G E T !!!!!!!!! Tror du verkligen att alla de länder som exempelvis en Volvo S60 säjs till, har samma regler som vi i lilla Sverige ??? Eller tror du att Volvo låter tillverka olika vindrutor till alla de olika länderna ? mvh Kristian


Kollade upp transportstyrelsen nu.. Och lagen säger faktiskt att man inte får förse en vindruta eller en framruta med s.k. solfilm eller färgskikt i efterhand.. Så jag hade visst fel.. Men däremot verkar tydligen inte alla besiktningsmän vara så noga med detta eftersom både jag och flera andra här har besiktigat och "klarat" oss.. Här finns länken, där det klart och tydligt vad som gäller.. http://www.transportstyrelsen.se/sv/Vag . -bilrutor/ Mvh Jonas


Jonas.. helt riktgt allt du skrev :-9 de flesta besiktningsmän tar fram ett A4-ark o måttar, men de vet att det e olagligt ändå.


Jag besiktigade min bil i november med en alldeles för stor bård i framrutan. Orolig som jag var så ville jag veta. Så jag frågade precis när jag kom in hur stor den får vara. Han pekade på märkningen i rutan, precis under originaltoningen i överkanten och sa: Dit, men det struntar jag i nu sen fick jag ett flin. Min var nästan en dm längre ner. Det beror nog lite på vem man råkar ut för även om det finns regler för hur stora/djupa dom får vara. MVH T.


Besiktigade min i veckan , inga som hällst problem med min min i allfall, har bara fått på den när ja kört toning på framrutorna med !!!


Finns inga regler för hur djup en streamer/border/dekal får vara- se vad tidigare postare skrivit. dock skall man ha ett synfält framför ögonen i form av ett liggande A4-ark. men man får fortfarande INTE ha nånting alls i rutan på e-märkta rutor.


Får man montera en larm dekal eller märknings dekal på framdörrar! ? ORK! Det enklaste att göra utan att ha en J#vla diskussion varje dag är att alla som vill köra med solfilm och åker fast tar denna diskussion med polisen/bilprovningen! Dom som inte vill gör som dom vill! mvh Jörgen


+1





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka