Är dessa xenonlamporna bra och är dem lagliga?

Först, jag vet om att det finns tusen trådar som täcker detta och jag har läst många av dem, det finns en del som fortfarande är suddigt så här kör jag. Vad jag förstått får man lov att eftermontera lampor, så länge dem är godkända ECE. http://www.lastbilsgrossisten.se/192-di . t-24v.html På den sidan står det ECE H7 och det jag undrar är då, är dessa lagliga att montera? och om så är fallet, är dem bra? Dessa ska då vara en present till far som har en mercedes s320 -02.. han har inga xenon på dom och jag är inte rikare än 800 kr kanske tack!



Svar på inlägget: Är dessa xenonlamporna bra och är dem lagliga?



Du får inte montera xenon om bilen inte har det original.Du måste ha automatisk nivåreglering på bilen, helbilsgodkännande mm mm.


Så länge lampan har rätt "färg" så brukar man klara sig... Dock borde du se upp med att montera en diod halvljuslampa på en så pass "ny" bil... Den lär ju säga ifrån att lampan är sönder. Diod drar ju som sagt bra mycket mindre med amper än vad en vanligt halogen lampa gör.. Kan tillägga att du har även tittat på 24 volts lampor som är till lastbilar/bussar och tyngrefordon. SAMT att de inte är xenonlampor...


Nä pojk det där är ju INTE xenon alls. Och diodlampor brukar lysa mycket sämre än vanliga lampor. Funkar i princip som parkeringsljus och "coola" ljus i exempelvis dimjus och sånt. Läs produktbeskrivningen där står det att dom motsvarar ca 15 watt.


om det ens är så mycket i verkligheten, skulle snarare säga motsvarande 5-10W...


Vart ska du ha dessa dioder? Det är inte xenon och inte halogen o ger inte mkt till ljus kan ja säga..


Pröva dessa istället, http://www.xenonkungen.com/se/art/h7-xe . -4700k.php


-"Vad säger bilprovningen om nivåreglering?" - "Jag frågade bilprovningens kundtjänst om det gick att göra en installation med eftermonterad höjdreglering, spolning och E-godkända strålkastare så var svarat ja, om man gör en registreringsbesiktning eftersom det står inskrivet i bilens instrument att den har gasurladdningslampor". Nivåregleringskit finns att köpa på humanhabit.se samt som tidigare folk har skrivit så ger inte LED/SMD dioderna som du länkar till någon som helst ljusbild. dom där är mer lämpliga att ha i dimljusen för en "Xenon" look!


du ska även ha högtrycksspolning av strålkastarna eftersom xenon inte smälter snö och is men det lär ju gå att fixa oxå tycker man.


Ingick faktiskt i deras kit på humanhabit





så vänligt


Ganska mycket jobb ändå dock. Men hellre det än xenonlook för det ser ju bara epa ut...


Vart har du hittat den där texten? Ser ut som en text jag skrivit för ett tag sedan, lite nyfiken att veta vart/vem som använder den...


Det är tagit direkt från Humanhabits hemsida. Fan vad jag nämner deras skit jag borde snart få betalt. heh


Det står dock på deras hemsida att texten är tagen från Garaget.org forumet


Men det står inte vem som författat den, mail skickat!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka