Går det att gå ner i profil på däck?

Hej jag tänkte ta och köpa ett par nya sommardäck då mina är hyfsat slitna. jag har en renault megane coupe som har storlek 195, 50, 16 just nu. det jag undrar är om det går att gå ner i profilen på däcken och köpa 195, 45, 16 istället? skulle de passa och finns det några nakdelar med att göra så?



Svar på inlägget: Går det att gå ner i profil på däck?



Mellan dessa två (2), 195/50/16 och 195/45/16 skiljer det -3.1% i rullomkrets. Max skillnad på rullomkretsen får inte över- eller understiga 5% Så de enda som kommer att vara en "nackdel" är att du får en s.k. "glädjemätare". Alltså hastighetsmätaren visar en högre hastighet än fordonet framförs i. Hoppas jag tänkt rätt nu


Passar gör det men du minskar rullomkretsen med 3,1%. Inom 5% är ok sägs det... Hastighetsmätaren kommer att visa lite mer för mycket än den redan gör, jämfört med verklig hastighet. (Hjulen måste snurra fortare för att hålla bilen i samma fart) Du får nog lite bättre acc men lite sämre topphastighet också. Edit: En annan nackdel är att du får ligga på mer varv på motorn för att hålla samma verkliga hastighet = mer oväsen och mer soppatörst..


Det skulle gå bra. Dom kommer ju se lite mindre ut. Det skilljer cirka 2cm i höjdskillnad på dom olika profilerna du uppgett. Det är inte några större nackdelar med det, mer än att däcken kommer snurra aningen fler varv än ett med högre profil. Och att topphastigheten blir lägre, och att den kommer varva lite mer om du kör i tex 120km/h, annars är det inga nackdelar med det.


Okej underbart. jag är ju ingen expert men jag tror skillnaden är så pass marginell ändå att det inte lär göra någon större skillnad


Precis exakt.. Bara leta efter några däck nu då hehe www.nordendack.se och www.dackonline.se har rimliga priser.


Vet någon om toyo håller nån bra kvalitet eller om man borde köra på continental som innan?


En annan nackdel är att det kommer se ut som skit, låg profil är inte allt här i världen. Hjulhus ska fyllas ut, ser förjävligt ut när man kan köra in hela näven runt hela hjulet.


det var ju jävligt synd. man vill ju att det ska se snyggt ut


då är det ju bara sänka http://www.shrek.se/omvandlare.htm här har du rullomkrets omvanlare





Men går bilen genom besiktningen om jag sänker då?


ja om du sänker med sänkningsfjädrar till din bil.


okej.. jo tanken är ju att sänka den med när pengarna rullar in så det kanske borde vara med i beslutet av däck redan nu även om det ser fult ut i 2 månader





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka