Repa i lacken när bilen var inne på proffesionell toning!!!! :@ Tips ?

Lämnade in min ögonsten för toning av alla rutor idag, dagen gick fort och jag åkte för att hämta bilen, kollade väldigt noggrant på toningen för att se om allt var som det skulle, såg väldigt bra ut så betalade och åkte därifrån, åkte några hundrameter och stannade till, gick ur bilen och såg en brutal REPA precis bredvid tanklocket!! Blev helt vansinnig och åkte tillbaka för att prata med gubben som var där, det enda han hade att säga var att jag ska bevisa att det är dem som gjort det?!! Bilen är precis två veckor gammal, hade den inne på MrCap behandling igår och dem kan intyga att det absolut inte var några repor när den lämnade dem ! Dock finns det inga fotografier som kan bevisa för gubben att det inte var något innan han tonade den.. Tips och råd uppskattas !! Har redan kontakt med en tidning som troligtvis kan hjälpa mig men fler tips vore guld! Ni som är som mig, väldigt pedanta fattar nog hur det känns nu, VARFÖR INTE BARA ERKÄNNA MISSTAGET OCH TA DET SOM EN PROFFESIONELL FÖRETAGARE????!



Svar på inlägget: Repa i lacken när bilen var inne på proffesionell toning!!!! :@ Tips ?



Ja det låter lite knepigt att han inte vill ta det, om du är TVÄRSÄKER på att det var dom som gjorde det.


kan ju lika gärna hänt mellan mrcap och toningsfirman


jaa, han är helt cp! Han påstår att eftersom att den var på mrcap igår så kunde dem likaväl ha gjort det.. han ska få smaka på rättvisan, det ska han veta!


fan vad tråkigt. hoppas han erkänner sitt misstag och ersätter skadan ! om det nu hände där ja han tar det nog inte som en proffesionell företagare för att förmodligen inte är så proffesionell. hoppas det löser sig iaf .


mrcap och toningsfirman ligger 100 meter ifrån varandra så det är inte troligt och dessutom är reporna precis där man står för att tona bakrutan !


Tråkigt att få bilen repad men har man inga bevis så är det tyvärr ord mot ord. Har du inga bevis på att bilen är repad hos just solfilmaren så är det tyvärr rätt kört för dig. Är det ett seriöst företag och dom vet med sig att det är dom som repat bilen så tar dom givetvis på sig att återställa bilen i annat fall så gör dom ju rätt i att neka.


Tråkigt Jag har som regel att alltid fotografera bilen precis innan jag lämnar iväg bilen. Typ innan jag kör in den. Sen ser jag ju på instantmapper (gps-sida) om de har varit ute o busat med bilen) Har också blivit lurad med repor till följd. Dock inget jag kan bevisa.


ja, tyvärr står det väl ord mot ord. men jag ger mig fan inte, han ska ner på knä! Ska göra allt jag kan för att få det svart på vitt! Dem har väl tom försäkringar för sånt här ? Erkänner han inte sitt misstag så ska han få veta det med, då tänker jag lägga ut honom så alla kan se vilken idiot han är! Han ska fan förlora sina kunder om han inte kan erkänna att han gjort fel.. Det är förbaskat tråkigt, jag brukar vara sjukt pedant, jag synar alltid bilen när jag lämnar den och innan jag kör! så jävla typiskt att det ska vara körigt på jobbet nu så man inte kunde göra det Nästa gång jag lämnar in min bil så tar jag fan ledigt från jobbet och sitter bredvid! Att man inte kan lita på andra! Jag lägger mig inte en millimeter! Jag vet och han vet att jag har rätt men han är för jävla feg för att erkänna!


Inte direkt svårt att ändra i efterhand





Nu får du väl för fan lugna ner dig? Förstår att du är arg över att din bil är repad, men att ge sig ut på ett forum UTAN NÅGRA SOM HELST BEVIS mer än vad du TROR, och sedan kalla folk för cp och hota med att smutskasta företag hur som helst, det är rent ut sagt riktigt jävla idiotiskt. Vad fan gör du om det visar sig att din bil har repats på något annat sätt? Du kikade in toningen noga efter jobbet var utfört, men du missade en "BRUTAL repa"? Om reporna är "precis där man står" när man tonar, så är väl chansen ganska stor att även du stod där när du spanade in toningen? Jag säger inte att du inte har rätt, men innan du har några som helst bevis på att det skett hos toningsfirman så gör inte bort dig och släng ut en massa namn på företag här för det är det värsta du kan göra mot någon. Du anar inte hur mycket skada ett namn får om det smutskastas på Internet, och att göra det utan bevis är riktigt jävla dåligt.


haha, jag säger inte att det är fel det du säger men skulle vilja veta hur DU hade reagerat och gjort om du varit i samma situation som jag är i nu! Jag la upp den här tråden för att jag ville ha tips och råd, alltså inte helt onödigt som du säger ! Det kanske finns dem som har varit i samma sits som jag är i nu och kan hjälpa mig ur den ! Jag har inte smutskastat någon heller, jag har inte gett ut några namn, varken på någon person eller på ett företag! Jag vill bara ha tips och råd på vad ni hade gjort/tänkt i en sån här situation, jag har inte som avsikt att trycka ner någon i den här tråden!


Hmm..Du skriver ju själv att han ska ner på knä och hängas ut här på nätet m.m.Det är ju helt klart att ta i, när du inte kan bevisa ngt.Förstår att du är förbannad och besviken över repan men efter vad du skrivit så är det inte uteslutet att det kan ha hänt på ngt annat sätt.Faktiskt..


Så länge du inte har några konkreta bevis så tror jag att det kommer bli svårt att få företagarn att erkänna att dom har gjort repan (om det nu är dom). Sen förstår jag inte varför en tidning skulle vara intresserade. Att bilprovningen kraschar en Ferrari, det har nyhetsvärde. Men att en Toningsfirma gjort en repa på en bil, klingar inte riktigt lika mycket. Men ett par andra frågor. Hur stor är repan? Krävs det omlackering? Eller går den att polera bort? Har du kollat noga så det är en repa och inte färg från något som färgat av sig bara? (kanske dum fråga) Kan du få på papper från Mr.Cap att den inte var där när dom lämna bort bilen?


lägg upp en bild på repan/reporna. Finns en del som är kunniga inom lack här på garaget som kanske kan berätta om de går att polera bort eller om du måste lackera om.


Han ska ner på knä??? Lycka till Mitt råd är att om du inte kan bevisa (och det kan du tydligen inte) så är det bara att bita i det sura och åtgärda felet själv. Desutom har du ingen som helst rätt till att hänga ut varken personen eller företaget i fråga då du som sagt inte har nån som helst bevis på att det hände där! Jag håller på med att byta rutor samt tona bilglas på jobbet. kan handen på hjärtat säga att sånt har hänt det är mänskligt. oftast berordet på att man har byxknappar eller dyl när man står och gnider sig mot bilen för att passa in filmen. Men då åtgärdar man det direkt och oftast innan kunden får syn på det. eller så erbjuder man kunden det när han/hon ska hämta bilen. visst vinsten blir 0:- på den bilen men jag har kvar kunden Men är man feg nog att inte erkänna så finns det inte så mkt att göra (OM det nu är han som gjort det) Lycka till och hoppas du får ordning på detta! BTW har hört mkt gott om spotrepair samt easyrepair (lagar skadan utan att behöva lacka om hela delen för en liten slant)


när jag lämnade in min bil för toning så upptäckte jag att dom gjort en buckla på vardera framdörr. visade upp det till dom och dom erkände direkt eftersom dom hade satt skruvarna på fel plats när som satte tillbaka dörrsidorna. jag betalade lämnade in bilen till en VW auktoriserad plåtverkstad som fixade det utan problem. så jag va nöjd. men stå på dig!


Hur kommer det sig att du inte såg den ENORMA BRUTALA JÄTTE GIGANTISTKA MASTODONT REPAN när du gick runt bilen och Inspekterade solfilmen?


säg vilken firma det var klart dom ska ha skit om dom beter sej så!


Det är väll inte "KLART" dom ska skit när dom beter sig så?? För det första finns det inga som helst bevis på att det är dom överhuvudtaget som gjort "repan". Och för det andra så vad hjälper det att dom får skit?? Misstag gör vi alla, och vi kanske vill ha en chans att fixa det innan vårt företag hängs ut som totala idioter och värdelösa, tycker du inte det?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka