Takluck eller Targa tak S13??

Tjena.. jag har haft mina funderingar kring om jag ska bygga mig ett "targa" tak eller glas lucka på min Nissan 200 sx s13 1991.. Hur mkt problem är det..? vad behöver jag och vilka bestämmelser är det för att det ska gå genom besiktining? glastaket ska man kunna veva upp.. finns det några tips? snabbfästen eller hur funkar det? Går det ens? Tack för svar!



Svar på inlägget: Takluck eller Targa tak S13??



Finns ju 200or med både det ena och det andra så lättaste är väl att åka till en skrot som har en 200a med te.x taklucka och ta glaset & hållaren från den? Med bes osv kan jag inte säga något om dock.


targa tak är ju jättefult, så skippa det snälla;P


ah det va väl någe sånt jag hade tänkt göra.. men man vill ju veta ungefär hur komplicerat det är..


ska du ha den typen av targa som tyskarna byggde där du tar bort hela taket måste du svetsa förstärkningar i sparklådorna och regga om den http://sfro.com/ om du använder dig av den typen av targa som nissan 100nx har där du tar bort 2 luckor ovanför dörrarna men har kvar en bärande balk i mitten av taket tror jag att du kanske slipper förstärkningar i sparklådorna (men jag är inte säker så det är bäst att fråga sfro om det med. enligt mitt dåliga ögonmått ser det ut som att 100nx taket passar ganska bra mot s13 taket (möjligtvis att man får bredda stolpen i mitten lite) så om jag skulle bygga en s13 targa skulle jag personligen köra på det alternativet.


targa e inge vidare snyggt på S13, fins väl en projekttråd med en targa-S13 här på gorg? tufft, men inte så snyggt. taklucka är väl enklast, då hade jag plockat från S13 som har taklucka, men för att få det riktigt bra ska du ju byta hela taket, ganska stor operation. sen kan man ju såklart bara såga upp ett hål och smälla dit en universaltaklucka men dom är sällan så snygga. sen måste du köra genom en regbesiktning när du monterat taklucka.


aaha... hmm.. satan vad krånlgit allting ska bli.. ska iof bygga om hela bilen.. och jag hade en plan på att bara såga upp taket och smälla dit nånting.. Men men.. lika bra att göra det enligt regler, punkt och prickar..


Sen måste du lösa hela biten med avrinning, är nog mer jobb än du tror om du ska få det schysst.


står inte allting på hemsidan??


Går det inte bara att byta själva taket.. hela taket..?? kapa loss skiten.. sätta dit det nya?





en sådan operation är inte så "bara"...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka