Passar fälgarna på min bil

Tja gott folk! Nu i dessa varma dagar har man försökt införskaffa nya skor åt sin kära bil. Det har gått hyfsat bra och det finns ett par ruskigt fina fälgar som jag gärna skulle vilja köpa, men dem är 18":are . Så nu lyder min fråga, får man på 18" på en Toyota Yaris -05, har sökt lite här och var men inte fått något svar än. Tack på förhand!



Svar på inlägget: Passar fälgarna på min bil



det beror på flera saker: fälgen bredd, ET, däckdimensioner och om bilen är sänkt... med lagom bredd (7,5"-8"), rätt ET och 215/35-däck (eller t.o.m. 205/35) går det garanterat!


18" är nog ganska stort. 195/40-16 har några på Gorg här men ska du ha 18" så lär det bli 205 eller 215/25 18 dvs 25 profil o det är väl det lägsta som går att få om ens det.


fälgarna ifråga är 18" 215/35, så vad tror ni kan det gå på? Sen är bilen inte alls sänkt utan helt original vad det gäller den biten.


Varför lägga på helsikes stora hjull utan att sänka?? Ser ju sämre ut än med orginalhjul om bilen är hög...


Fälgarna går säkert på men sen är det en helt annan sak att kunna svänga utan att det tar i (vilket jag tror det kommer göra)


Eftersom jag vill få på fälgarna sänker jag låt oss säga 40/40 finns det ingen chans i världen att få på dem, Men jovisst hade det vart 17" eller 16" för den delen så hade det vart en annan femma. Då hade jag sänkt bilen utan tvekan!


Okej, jo tanke var väl att kunna svänga också. Men är du säker på att det blir så tätt att det inte finns någon möjlighet att svänga?


Car brand: Toyota Model: Yaris Max size: 18" Max ET: 45 mm Max hubhole: 73 mm Max width: 7,5" Min size: 15" Min ET: 35 mm Min hubhole: 54 mm Bolt pattern: 4x100


Tack Adde666!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka