Sätta på mätarringar! hjälp!

Hej! Har en v70 -06, och köpt nya mätarringar, men jag undrar hur man får loss den där kåpan runt mätarhuset i början? vågar inte dra o tycka helt ifall något går sönder. Någon som vet detta? ska man trycka eller dra åt något spec håll eller liknande? Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Sätta på mätarringar! hjälp!



Du menar plastkåpan som sitter utanpå mätarhuset? Alltså den du måste ta bort för att kunna skruva loss mätarhuset?


Ja precis


Hittade till slut en annan tråd där jag svarat på: 1. Lossa på "locket" uppe på ratten. 2. Dra sargen som sitter mot mätarhuset emot dig. Den sitter ihop med "locket". 3. För säkerhetskull kan du koppla bort batteriet. 4. Mätarhuset sitter med två st torx om jag inte minns fel. En upp till höger och en till vänster. Möjligt att det sitter med två st till. T25 är det. 5. När du fått loss skruvarna kan du dra ut mätarhuset en bit och koppla bort sladden som sitter i. Själva kåpan som sitter först drar du rakt emot dig. Har för mig att man kan få in fingrarna lite både i underkant och i överkant.


Tack, är just i början som är knepigt, vill ju inte skada något Ska pröva detta, tack för tipset





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka