Bygga om bildörren

Hej! Jag har nu ändrat vinkeln på framrutan på min honda och håller som bäst på att bygga egna måsvingar som ska passa till den nya framrutan. Jag har tänkt bygga helt nya i glasfiber förstärkt med stålbalkar och självklart ska de ska vara shejvade men det stora bekymret just nu är hur jag ska få nya fönsterhissar i dörrarna och hur jag ska få rutorna att löpa smidigt i ramen. Det är tydligen inte så enkelt att bygga snygga dörrar elr snarar att få dom praktiska. Någon som har någon smart lösning på fönster? Behöver inte vara tradionella fönster heller elr glas, alla förslag är välkomna enkla som krångliga! Hade tänkt starta en ny tråd men jag redigerar här. Tänkte att mina måsvingar skulle manövreras elektriskt. Alltså att när jag trycker på fjärren så öppnas låset och dörren glider upp. Skulle se sjuukt snyggt ut. Men hur gör jag? Tack på förhand



Svar på inlägget: Bygga om bildörren



lexan?


Men repar sig inte lexan då? Är det lika böjbart som plexi elr varför rekomenderar du lexan?


bygg upp hela rutramen, dörr-ramen & allt med 25x25mm 4-kantsprofiler som du punktar ihop överallt, sedan kqapar du bara loss de som är till dörrarna så blir allt rakt & fint. montera gångjärnen innan du kapar loss därren så att det blir rakt. lexan är totalt böjbart, plexi är skit & du får inte ha det ändå i en amatör/ombyggt fiordon. finns även safirbelagt repfri lexan.


Ett Shaved door kit skulle kunna vara till hands, då får du ialla fall att dörren är öppen sen finns det ju vissa bilar vars bakluckor öppnas via en knapp, kanske något sådant kan vara värt att titta på ?


Intressanta lösningar. Problemet är juh att en dörr lutar inåt o en del dörrar går i en båge. Sen vidare ska jag juh ha en måsvinge så gångjärnet kommer sitta uppe i mittbalken. Tror jag måste få dit en framruta först sen får jag börja meka därifrån. Trodde lexan va det som repar sig, men man kan inte rätt alla gånger. Det här med baklucka, vet streethawk elr någon annan någon modell som har de?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka