Krackar hammarlack vid lackering?

Jag har en fråga angående hammarlack. Det är så att det börjar närma sig lackering av min bil och det är rätt så många ställen som förra ägaren har användt hammarlack på. Jag undrar nu om det kommer kracka om ja bara mattar ner det eller måste jag slipa plåtrent? Färgen ja ska använda är thinner baserad ifall det har någon betydelse.



Svar på inlägget: Krackar hammarlack vid lackering?



hammarlack innehåller silikon om jag inte missminner mig och då är det ett helvette. vet inte ens om det räcker med plåtrent då silikonet även sitter i porerna. men försök med plåtrent och mycket silikon borttagare innan (många gånger) Lycka till /t


har provat att lacka på hammarlack med vanlig spreyburk verkar inte bli några problem dock va det bara ett test så inte så seriöst men såg ut som vanligt! men det står att det inte går att lacka över hammarlack med någon annan färg!


Sprayburkar är oftast 1k. 2k kommer inte funka. Hammarlack är bara jäkla skit färg och jag fattar inte varför folk målar med detta..


Man lackar oftast hammarlack på saker man inte vill ska rosta, dock så ska man aldrig lacka karossen i hammarlack. Det är IQ befriat naaanting.


Finns det något medel man kan köpa som kanske löser upp hammarlacken så det är lättare att få bort den än att slipa bort allt?


Tror det blir till att slipa jag. Jag har inte hört om någonting iallefall. Om du vill prova så prova med ex förtunning


håller med! har lackat mina bromsok och bromstrummor med hammarlack vilket blev ganska bra men ingen sån skit på karossen!


hammarlack innehåller silicon.. inte kul att lacka..


Hammarlackade bromsok/trummor for the win.





blästra bort det.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka