Rolla 240n, färgval och teknik.

Hallå! Repat min 240 lite och nu kändes det vara dags för att fixa färgen på den. Just nu är den babyblå med vit förardörr. Mörkblå/svart inredning. Vore enormt schysst ifall jag kunde få lite tips på färger och hur jag bör rolla den. Siktar inte på att få ett superbra resultat, har inte tokmycke tid på mig men jag vill inte att det ska se för dåligt ut. Har du gjort något liknande så berätta vad du använde och visa gärna bild på resultat dålig och gammal bild just då jag bytt dörr (gamla var intryckt). Skaffar nya och bättre snart.



Svar på inlägget: Rolla 240n, färgval och teknik.



använd en fin skumgummiroller å ta god tid på dig kan du få ett hyffsat resultat.


En röd metallic hade varit enormt schysst


kan nog bli svårt då han planerat att rolla bilen jag skulle rekomendera en solid färg men de finns ju dom som fått grymma resultat när de rollat bilar.


Nyrollad ..med skummgummi roller..tog väl ca 3-4 timmar med maskering..resultatet är blev helt okej


Såg fint ut vilken färg använde du?


biltema lackfärg..blanda svart och vit..blev tyvärr mkt ljusare än ja tänkt mig men det har ju inge med resultatet att göra .


Hej! Kan bli ganska bra om du lägger ner lite tid! Matta upp lacken lite (typ 240papper) Blås av hela bilen Maskera, ju seriösare - ju bättre resultat! Rolla med mekanlack, använd skumgummiroller! Avmaskera o se nöjd ut (: Så här blev en gammal 740 ja rollade, tog 3 timmar allt som allt, hade ja lagt ner 2 timmar till hade de blivit riktigt bra ! Lycka till, o ladda gärna upp bilder så vi får se resultatet Nyrollad, totalpris: 490kr Kände för att göra något annorlunda på bakluckan (:


Jävlar det såg bra ut Tog det 3 timmar allt som allt? eller bara just delen att rolla? Ska försöka komma ihåg att lägga upp resultatet


Wow vilket resultat! Mekanlack endast? Inget grund eller något rostskydd eller något? Ska rolla min bil också så denna tråd är ju guld värd!





varit o handlat lite nu. 2st 80's sandpappersbitar (kommer köpa finare senare), 2st småa skumgummirollar och 2st stora, spackel, spackel "spade" och sandpapperskloss. Gick på ca 350kr.. Färgen skulle gå på ca 300kr litern. Hatar att bo i ett litet samhälle.


240 papper lät lite grovt? skulle nog kört på 400 iaf. sen varför rolla? då blir de ju bättre om du kör me sprayburk om du inte orkar vara seriöst.. men då krävs de ju att du kan hantera burken på rätt sätt också. desutom torkar det mycket fortare om du har bråttom. själv skulle jag kört med spruta men de e ju bara min åsikt


Jag skulle gärna också köra med spruta. Däremot så har vi så liten och värdelös kompressor så det duger inte riktigt.


förutom torktid så borde väll det gå fortare att rolla? Sen känns det betydligt lättare då jag inte har någon erfarenhet av sprayburk/spruta


spruta går mycke fortare än att rolla, sprayburk dock tar ett tag å de blir inge vidare heller.,


det går nog ungefär lika fort har du ingen erfarenhet ska du nog inte testa på en bil heller, svårt med sprayburk på stora ytor om man inte kan sin grej, då blir det oftast flammigt och rinningar och det ser tråkigt ut


Hyr en på Cramo / Tholmarks / Ramirent, kostar hundring för en dag typ!


finns bara 3 st bilar man kan/får rolla volvo 240 volvo 740 och fård fiesta min gula e rollad btw


3 timmar allt som allt! Mekanlacken är rostskyddande, så de är bara o köra på (:kan ha finare slippapper än ja sa, men mekanlacken täcker/fyller bra! 2 lager överallt har ja, gick åt en liter av varje färg, men går att snåla mer än mej har du en mörkare färg (tex svart) som täcker bra så räcker de med ett lager (: Går inte att jämföra att spruta och rolla, men tar man lite tid på sej så blir de helt ok! Sen o "lacka" en bil för långt under tusenlappen, med ett okej resultat tycker ja är prisvärt! innan rollning!


Vad går mekanlack på ungefär? Antar att varje färghandel har men tänkte om biltemas färg är det? Är skit dålig på sånt där





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka