Hur lång Tid kan det ta för en lackerare att lacka ett kjolpaket?

Som ämnet lyder så undrar jag hur lång tid det kan ta för en vanlig lackerare att lacka ett kjolpaket?. Det e spacklat å slipat/ grundat. Om han får det å det bara e in i boxen vad kan det vara för tider på att få det klart? dagar veckor månader? kanske dum fråga ingen kan ju ha ett exakt svar men mellan fingrarna.



Svar på inlägget: Hur lång Tid kan det ta för en lackerare att lacka ett kjolpaket?



lackar gör man nog på någon timme. sen är det ju bara torktiden. 1-2 dagar allt som allt om det nu är så att lackaren har tid.


Ska han bara spruta lacken o inte bry sig om eventuella skavanker så borde de inte ta mer än en kväll max när han väl har tid att göra jobbet, sen tork på det då förstås. - Min erfarenhet när jag lämnat iväg bil. Men sen kan man ju även säga; Hur långt är ett snöre...?


Har precis lackat om min front på Volvon, lämnade in fronten i tisdags vid 12 och på torsdags f-m ringde han och sa att jag kunde hämta den efter 2. Då gjorde han allt förarbete också. Lackade om den pga en fet repa. Så det går ganska fort om han väl tar tag i det direkt


aldrig tagit mer än ca 24timmar för mig. lämnat in en helt ospaklad front och bakkofångare, lakeraren spaklade det som behövdes och lackerade den. Jag lämnade in den klockan 1130 Torsdag, kunde hämta den 1530 Fredag. Det var vid två olika tillfällen.


lämnade in min bil på lack på morgonen och den va klar vid 16 tiden på eftermiddagen


min bil torkade på 45 minuter i torken på lacktyl i Ängeholm iaf. om det nu är som TS säger att han lämnar stöttan grundad / slipad m.m så vill jag påstå av erfarenhet:att INGEN billackerare är någonsin nöjd med det sista jobbet kunden gör själv på en produkt de skall ha lackat, de vill alltid göra det sista själv.


Smart lackerare.... spackla o lackera det inom samma dygn.. spacklet skall hinna sätta sig med...


Mja, har tagit hittills 3 - 4 veckor för att få en vinge lackerad.


IR?





Att lacka tar inga tider, att maska hänga upp och torka lacken tar väl nån timme beroende på hur många ggr man ska torka. Det som tar tid är grundarbete, spackla och slipa. Jag vet inte vad du vill ha svar på, du säger att grundarbete är klart. Det innebär att skiten ska in i lackboxen och strykas på några lager färg och torka. Tar max en förmiddag.


Okey tackar för alla svar ja det kan ju vara så att sj lackerarn vill göra det sista men var rädd att vi skulle prata om månader.


beror på hur lackarna är...


Endel lackerare är lite tjinkiga när man slipat själv oxå. Om man ha "fuskat" så slänger dom inte på nån färg. För då bli resultatet inte bra å de e inget dom vill sätta sitt namn på...


mm okey ska ringa runt å höra lite i morrgon


Jag gissar att mitt tog kanske 2 dagar, spackling/plastning ena dagen och lackering på förmiddagen andra dan, och jag hämtade hem det efter lunch. Sen att inte jag hade brottom och lämnade det till 1/5 veckor innan och sa "fixa det när du har tid, men gärna så snart som möjligt"


Ett tips: Stressa aldrig med lack, lämna sakerna å låt han få en vecka iaf, spacklar han den samma dag han får den så är det ju alltid bäst att låta spacklet sjunka in för bästa resultat, så kan han lacka den säg 2-3 dagar efter det. Mvh


är det grundat tar det kanske 50 min att slipa, tvätta, in i boxen, torktid, skulle säga runt 2.5h. Men sen beror det på hur mycket som är bokat samma vecka/dag. Det här med spacklet ska sätta sig, finns det inte tid för idag tyvärr, är det showlack så kan man ta fram IR lampan som någon sa. På våran paintshop grundar vi allt som blivit ricktat under dagen på eftermidagen så grunden får härda under natten den tid få spacklet sätta sig. På så sätt spar vi in torktider. Blir det några sättning får man det när man värmer klarlacken.


En seriös lackerare som vill tjäna pengar fixar det över dagen alltså lämnar du det vid 07.00 på morgonen så kan du oftast hämta den vid 16.00 eller dagen efter. Så länge sakerna ligger så tjänar han inga pengar Så tar det längre tid en en vecka så är han inte seriös och då skulle ja hämta sakerna och lämna till någon annan...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka