Va ska man göra för att spoilern inte får sprickor?

har ett kjolpaket av glasfiber. den ska lackas om och då är jag rädd att den får sprickor. vad kan man göra att inte få det? ska man plasta in den i glasfiber och sen finspackel?



Svar på inlägget: Va ska man göra för att spoilern inte får sprickor?



Det är bara att stryka på fler lager glasfiber, alt skita i att köra på saker.


ja tänkte de faktiskt men beöver jag lägga nått mer efter nårra lagar glasfiber? hehe de får vi hoppas att de inte händer. han som ska lacka sa att de kommer spricka efter 1 vecka,därför undrar jag då va ja ska göra. va händer om man lägger vanligt glasfiberspackel??


Inget spackel, det du ska göra.. lr låta göras är att lägga 1-2 lager glasfiber på insidan av alla delar du har. Dock tvivlar jag på att något kommer spricka så länge du inte kör in i något. Jag vet iofs inte hur just ditt kjolkit är tillverkat men man kan ju hoppas att de använt tillräckligt mkt material.


okej..hmm varför på insidan?? de jag vet är att den är av glasfiber, vet ej hur den är tillverkat.


Ja plastar du på utsidan kommer det se ut som du har ett kjolpaket av papp mache. Det behövs väl ingen Einstein för att räkna ut..


för att inte glasfiber ska spricka så e de första du ska göra e att ta bort alla befintliga sprickor - helt och hållet. ett enkelt sätt att "se" sprickor är att utgå från att dom är toppen på ett isberg, tar du bara å lägger på mer plast kommer de fortfarande vilja röra sig och därmed göra sprickan längre me tidens gång, tbx på ruta ett me andra ord. slipa ner överallt runt sprickor du ser, så ingen färg finns utan enbart glasfiber, allt som du ser är "vitt" runt sprickan måste bort, vilket kan bli så djupt att du måste kapa/slipa helt igenom så de blir hål. lägg sen på ny glasfiber matta som är skärd i remsor så bygger du vidare tills att de är täckt igen, passa även på att förstärka hela nederdelen om du tex har en front du ska laga så håller de bättre när du kör i asfalten. lägger du på bara glasfiberspackel får du ingen hållfastighet, de som gör de hållbart är glasfiberväven.


jag har några sprickor,lättare sagt håll igenom. lägger jag då glasfibermatta på utsidan och insidan? (slipar innan) tack för svar:)


Insidan, annars blir det en puckel på utsidan!


okej vad lägger man på utsidan då?





Spackel





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka