bilvårdsmedel till lister?

Någon som har ett bra medel eller dylikt för att göra gummilisterna/plastlisterna svartare, mina börjar se lite slitna ut nu och vore kul att polera upp dom lite. Tacksam för svar!



Svar på inlägget: bilvårdsmedel till lister?



lahega blue magic 65 om det är gummilister ett toppenmedel som dessutom luktar så man blir kär:P


Hagmans BumberShine funkar mycket bra // MichA


Håller med loudness,,,,,,,lahega is da shit,,,,använder bara hydrowax,,,


testade turtlewax BumberShine på sprayburk med mkt bra resultat.


okej, låter kanon vart köper ni: lahega blue magic 65 då ?


Vanligt rapsolja funkar utmäkt! Se till att listerna är tokrena och sen penslar du på oljan och låter den torka in i en kvart eller så.. upprepa 3-4 gånger så oljan verkligen drar in.


hittade nu på nätet men måste väl gå att köpa mindre förpackning? http://www.rekonden.se/butik/product_in . ucts_id=48


Testa Bumpershine från Autoglym... den bästa enligt mig Om du vill testa Lahegan har dom en liknande i sin Autorange serie (konsument linjen).


Vissa plastlister går utmärkt att värma på med värmepistol eller typ hårtork lite försiktigt... då börjar plasten "svettas" pigment igen och blir svart som natten Testa lite försiktigt på någon yta. På de bilar jag har genomfört proceduren på har det setat i aslänge





Det dära bluemagic använder jag i lastbilshytten som panel puts, ja fy fan de luktar så underbart så det finns inte. Om det är så att dina lister börjar vitna då ska du använda det men använd gärna före ett tex bmpershine som tillsätter "svärta" dvs inte ett medel som är genomskinligt utan använd ett medel som är svart för dom brukar jag tycka är bättre. Har själv provat "Biltemas bumpershine med färg" och nu tänker många "WTF man kan ju inte ha biltema" Nä det trodde inte jag heller men det var fan i mig bra. Sen när du vaxar billen i fortsättningen så använd ett vax utan silikon för det är silikonet som gör vinyl och plast vitt och trist. Jag brukar använda AutoSmarts vax då kan man kladda på bäst man vill utan att det blir vitt.. MVH // Robban


har hört att skokräm ska också funka (?) Men jag har kört autoglym bumbercare på min förra bil och det blev hur bra som helst.


Köpte precis Turtle Nano-tech extreme bumpershine, ruggigt bra. Lätt att applicera och eftertorka (tack vare nano) och verkar sitta i väldigt bra! Mkt bättre än tidigare testade turtle wax, sonax och OKs egna. Denna är för utsidan såvitt jag vet. Lister och däcksidor.


Själv så andvänder jag sprayburk "släppmedel med silicon" texsil "TEXET", funkar kanon, andvänder på alla plastdetaljer, samt däcken. // Fredrik. V70N T5 TEXET perfekt för uppfräschning av plastdetalder, samt däcken. =]


Teakolja är ett hett tips.....


Black Jack Black Again och Black Wow www.scandicshine.no


Ja silikon är bra men kör du på en grusväg så är listerna grå igen. Erfarade det när jag skulle köra stundeter med lastbilen tvätta och gjorde snyggt sen drog på silikon sen körde jag dom, sen fick jag en körning på en grusväg och däcken vart grå. =/ Själv så kör jag med Black Chrome funkar fint


nån som vet hur man får bort vaxrester som fastnat på listerna? har försökt med plastvårdsmedel och högtryckstvätt nära listerna men går aldrig riktigt bort. ångrar att man inte maskerade listerna vid lack rekonden. black chrome eller nått sånt medel kan de hjälpa? vågar man gå på med hårtork eller värmepistol? tänker på risken att vaxet ska bli permanent i plasten då..


Jag skulle ju ALDRIG närma mig bilen med ett silikonbaserade grejer.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka