Blästra kaross. Rosta. Pris. Förslag?

Lyckades minsann få mig en Golf Variant 1.8 1995 gratis. Bilen, vad jag har sett osv är i fint skick. gått 16tusen vill jag få för mig. Dock är den ju inte så kanon eftersom dom har kört ner i diket och lagt skiten på taket. Så framskärmar, vänster bakskärm samt taket är ju "skrot". Allt går ju att fixa, men det känns inte värt då det inte är några pengar i bilen ändå, så min plan är helt enkelt att rosta skiten likt jag gjorde med mina gamla opel, fast helst mer seriöst. Få den att se skrot ut totalt, men ändå vara klockren under, upphängning, motor och allt sånt. På opölen gick jag över med en rondell och lamellskiva. Fungerade väl sådär, blir ju "grader" i plåten som gör att det syns att den är slipad. Vill ha en mer jämn rost. Blästring? Bara skruva bort lite plast som behövs tas bort, maskera med något grymt och rulla in skiten komplett och blåsa över den med sand. Måla allt (instegen i dörrarna, insida dörrar, insida skuff) mattsvart och hoppas på det bästa. ser brutalt fult ut när bilen är rostig fast i alla skarvar lyser det originalfärg. Nu är jag helt grön på blästring så vet inte ens om det går att göra på detta viset. Andra förslag på vad man kan göra med gammel golfen mottages gärna.



Svar på inlägget: Blästra kaross. Rosta. Pris. Förslag?



de kommer se konstigt ut att "rosta" en golf 3 eftersom stötfångarna är i plast å dom e rätt stora.. å att blästa en hel bil går på runt 5000-7000.


Jag är rätt medveten om just det där med kofångarna, så antingen får det bli något hembygge eller så får dom helt enkelt bli mattsvarta eller något i den stilen. 5-7papp om det ska vara riktigt seriöst kanske, men nu ska pojken som blästrar endast ta bort färgen på plåten, behöver inte bry sig ett skit ang insida huv, baksida dörrar och allt sånt, så har svårt att tro att det ska kosta så jävligt. Får väl gå över denna med rondellen också isånnafall då.


Köp en blästerpistol o ett par säckar sand


Och en kompressor så klart, för 3-4000kr som orkar leverera den stora mängd luft som går åt.


hade du bott i närheten av där ja bor kunda ja hjälpt dig har bläster på jobbet tror vi tar 500:- timme och den är blåst på en timme ! utsidan då!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka