Japsdämpare på orginalsystemet 850 T5??

Tjena! Tänkte om ni kunde hjälpa mig med säkerligen några enkla frågor för er.. har en 854 t5 med helt orginalt avgassystem och nu har jag köpt en japsdämpare med 2,5" anslutning och 4" utblås. kommer det verkligen att funka? det sitter väl ingen slutdämpare orginal på 850 utan bara rakt rör så långt man ser bakifrån? så hur går jag tillväga? kommer jag få ut något ljud med orginal systemet och japsdämparen? ska jag kapa sista biten på de orginala och hänga dit skiten? grejen är ju att jag vill få lite sportigare ljud i bilen utan att byta hela systemet, bytte till jr sportluftfilter men det gav endast ett jäkla dumpande. Tacksam för svar:) /Simon



Svar på inlägget: Japsdämpare på orginalsystemet 850 T5??



är det några bortplockade ljuddämpare på den nu? fattar inte grejen, sitter väl 2 st ljuddämpare original i alla fall på min och 2.25" tror jag (kanske är skillnad på GLT och T5?). så bara att plocka bort em dämpare och sätta dit japsen på slutet.


Det blir inte ett sportigare ljud med en Japs på, låter bara illa enligt mig iaf...


Satsa på ett riktigt sportsystem istället.


nej det är inget bortplockat vad jag vet, finns ingen slutdämpare på den bara ett rakt rör med ett utblås på.


på T5an sitter det 2 dämpare, en efter katten och en före utblåsen. Sitter det inget före utblåset så har väl någon ägare före tagit bort det men då borde den låta högre. Sätt inte på japsdämpare, blir bara ett jävla bröööööööölande, inte ett dugg sportigt... Ska du ha billigt system så leta begagnat 2,5" eller 3" på blocket osv eller från JT. Inte bästa kvalitén men det funkar.


Ska du ha japs så plocka original monsterdämparen (enda dämparen på dessa) som sitter under baksätet typ. Då kan man få till ett vettigt ljud.


eller så köper du 3" utan dämpare, då låter dom fint så hade jag på min t5a


det är INTE 2 dämpare på volvo 850 original. en stor burk framför bakaxeln BARA.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka