Ska lacka bilen mattsvart men har några frågor

Jo då det ska bli en del motivlack på bilen här i sommar så ska den först o främst lackas mattsvart. Kommer inte köra med vanlig billack för så mycket är inte blilen värd men dock ska den sprutas med lackspruta o kompressor. Men jag har hört när man köper en billig lackfärg för utomhusbruk så ska man inte tunna ut den med lacknafta då detta tydligen gör att lacken tar år o dar innan den torkar. Stämmer detta eller är det bara strunt? Lär ju behövas spädas en hel del för att det ska gå genom sprutan utan problem. Ska jag använda thinner istället eller vad? Sen tänkte jag vad jag ska matta ner bilen med. 600 papper eller mer?



Svar på inlägget: Ska lacka bilen mattsvart men har några frågor



jag tror inte du ska förtunna med lacknafta, utan ta förtunning istället. jag skulle matta ner med 240 papper.


Tar sjukt långt tid för 1k att genomhärda. Köp 2k industrilack på ex tipro


Lång tid? Den är genomhärdad på 1 dygn, har använt den förut o torkar rätt så snabbt ändå


Jo det är den säkert lite men men det kan jag leva med, har inga pengar att kosta på bilen så får bli billigast möjliga av det hele, dock kommer jag sträva efter att få det bra eller iaf godkänt okej KOmmer inhandla färg efter midsommar sedan lägger jag upp bild på hur det blev


Hehe ja det kan jag förstå då Lär väl kosta ig 100 kr ca för färgen då jag ska köra på biltemas mattsvarta


vilken ska du använda då?


gissar på denna http://www.biltema.se/Bygg/Farg-och-Fog . /Lackfarg/


man tackar


ska du matta så använd scottbright ull-trasa och gå över, sen på med 400våtslip alt 600våtslip om de är vattenbaserad färg, enklaste vägen kanske om du vill ha de enkelt, inte bäst men enkelt





Fattar inte varför folk envisas med våtslip och framförallt med tanke på att Ts tänker använda en skitfärg och inte bryr sig om resultatet. "Scotsa" av bilrackarn och måla sedan... Allt annat är överkurs om man ändå har tänkt att måla högen med en enkomp oljefärg i mattsvart. Mer normalt och seriöst är 400 TORRSLIP... sedan grund och lack med 2k. Edit: Vidare tänker många oftast inte på att om man någon gång längre fram tänker lacka seriöst så är det ett rent helvete att göra detta på en bil som är målad med sprejburkar, hammarlack eller tex. kladdet som hittas på Rusta. Papper kladdar igen vid slipning, det blir resningar och jävulskap och det är alltså bara fan att försöka få till en lack där massa amatörprodukter ligger på ytan.


Vem har sagt att jag inte bryr mig om resultatet?? Visst bryr jag mig om det men jag gråter inte ihjäl mig om det skulle bli någon liten rinning eller fåå in lite skräp i lacken. Har fan inte råd att vara pedantisk o en sådan lack duger fint till mig då lacken som är nu är full av repor o skit. Så jo den kommer allt bli finare än vad den är nu... Vad är det för scottbright ull trasa ni pratar om? Vad kostar den o var finns den? Men duger det inte med typ 320 papper eller liknande för att rugga upp ytan bara?


320 papper funkar fint å ska du bara ha en "tattarlack" så funkar biltemas mattsvarta helt ok. http://biltema.se/sv/Bygg/Farg-och-Fog/ . /Lackfarg/


Tack så mycket


Precis och skulle jag slänga ut pengar på riktig billack om jag haft pengarna så hade man ju aldrig fått igen det vid en ev försäljning i framtiden.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka