Hur får man bort dörrsidan?? (v70N)

Hejsan! Nu har jag börjat med o ta bort dörrsidorna, för att byta listerna. Men jag började på ena bakdörren, för att den såg enklare ut. Jag tog bort alla clipsen som sitter runt om hela dörrsidan, men jag får ändå inte loss den. Är det något mer man ska ta bort förutom alla clipsen? är det nån mer skruv eller så? eller är det bara och dra loss den? vill ju inte förstöra något. Mvh Matilda



Svar på inlägget: Hur får man bort dörrsidan?? (v70N)



Är det samma som på s60 så sitter det en liten torxskruv innanför ett plastlock i handtaget på insidan. Efter det så är det bara att lyfta uppåt. Hoppas det går bra! Mvh Ludde


aha den lilla fyrkantiga plastlocket som sitter nere vid handtaget eller vid där man hissar ner rutan? Jag tänkte att det var en skruv kvar där Men hur ska jag få bort det locket utan att skada det? jag har testat med mejsel men det blir ju fula märken då. Och, från vilket håll ska man ta loss locket? uppifrån eller spelar det ingen roll?


Ett tipps är att du köper en haynes reparationsbok på ex biltema, dem är guld värda när man pillar med bilen. Jocke


Tack ska jag göra. Men hur får jag bort den lilla plastbiten nudå? :)utan o förstöra den?


Japp. Är nog det locket. Jag lossade mitt med en tunn liten mejsel. Jag fick inga direkta märken efter. Annars är det något tunt plastverktyg som gäller om du vill vara på den säkra sidan. EDIT: Jag har för mig att hakarna sitter på sidorna men du kan ta loss det från vilket håll som helst.


Ta en såkallad "pet" och pilla in i övre delen av plastlocket. Locket sitter med 2 "tänder". Lätt som en plätt!


http://img105.imageshack.us/f/framredorr9kv.gif/ http://img105.imageshack.us/f/bakredorr7px.gif/ Vassego Detta är iofs till S60, men tror det är samma till V70.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka