Söker symaskin för bilklädsel

Vad för symaskin ska man ha för bilklädslar? En slumpmässig vanlig symaskin från tradera fungerar hyfsat MEN de är inte anpassade för grövre trådar eller längre avstånd mellan stygnen vilket de flesta säten har. Dessutom har vanliga symaskiner en tendens att knäcka nålarna när man kommer till skarvar där det kan vara många lager av tyg/konstläder/läder. Vad för symaskiner har möjlighet till grövre tråd (typ som på framsäten) och längre avstånd mellan hoppen? Länk till nått exempel hade varit fint.



Svar på inlägget: Söker symaskin för bilklädsel



Någon läder/skomakar/industrisymaskin är det nog du söker


har kikat på en sån där gammal singer maskin. Har läst att dom ska typ vara en av de bästa maskinen än i dag på raksöm. Vad tror ni om en sådan maskin? Som säljs bara för nån hundring på blocket.


leta efter en industrisymaskin, gamla singer funkar säkert bra, men jag hade nog valt en "nyare" 70-80-talsmaskin. Jag är sjä'lv inne på att köpa en redig symaskin. det är 3-fasmaskiner du ska leta efter om du har tillgång till 3-fas, blir mycket kraftigare då. vissa 3-fasmaskiner går att bygga om till 1-fas, men då tappar man lite effekt i maskinen, den orkar inte riktigt lika mycket helt enkelt. Se sen till att få rätt nålar för det du ska sy, skin och läder har 3-kantiga nålar om jag mins rätt, inte runda, detta för det ska skära genom skin bättre. se till att lägga iaf 2-4K så får du nog en riktigt potent maskin. Edit; tex hade jag kunnat tänka mig något i detta stuk: http://www.blocket.se/jonkoping/PFAFF_i . 14&w=3 lycka till!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka