Tips på lagliga xenonlampor till hel och halvljus

Hejsan! Kör en v70 och skulle gärna vilja byta ut dom "gula" lamporna till xenon look a like. Gärna så blåa som möjligt, fast saken är den att jag vill ha lagliga xenon lampor så man inte får ombesiktning osv.. Tacksam för tips



Svar på inlägget: Tips på lagliga xenonlampor till hel och halvljus



Vanliga halogenlampor med blått glas är det närmaste du kommer utan att sätta i riktiga xenonlampor, samma gräns gäller för vad som är lagligt och inte på halvljuset. På helljuset kan du sätta i riktigt xenon om du vill. Går att få det lagligt på halvljuset oxå, men då måste du sätta dit nivåreglering och allt vad det innebär.


nja tänkte mest på att det finns ju massor av olika xenon look a like lampor på nätet och överallt, men brukar stå att dom är Emärkta isf.


Jag köpte dessa från xenonkungen . http://www.xenonkungen.se/halogen.htm


Du ska då ha en GRYM otur för att någon ska kolla om dina lampor är E-märkta eller inte. Biltemas megablue ser rätt bra ut i vissa bilar.


Philips Dimondvision eller Crystalvision har det du söker, grymt xenonlikt och med Philips kvalitét, och inte nåt kinaskrot som brinner upp efter 4h. Jag kör med Crystalvision i mina dimljus och de matchar mitt originalxenon sjukt bra.


Satsa på ett riktigt xenonkit istället och byt tillbaka till original lampor innan besiktningen. Jag har sj blivit stoppad i en flygande besiktning och de sa inget om mina xenonljus iaf, och jag har de starkare 55w lamporna. Sen i helljuset är det bara att sätta i xenon finns inget som säger att du inte får ha det där.


Ok, tack det var många tips, nu vet jag inte inte vilka som är bäst


Jag skulle köpt någon av de dyrare tillverkarnas halogenlampor. Biltemas och liknande där glaset är jätteblått dämpar också belysningen vilket ger dig ett betydligt sämre halvljus. Mvh Ludde


ok tack jag får kika på alla tips och fundera Helljuset o halvljuset är väl bra att ha xenon o bra lampor. snyggt Sen får man sätta i nån cool parkeringsljuslampa





Skit i att eftermontera xenon i halvljuset, det blir aldrig 100% bra, och hur jäkla kul är det att köra runt olagligt och blända folk? IMO ser det jäkligt moppe ut att köra med fulxenon i halvljuset


Jag kör med xenon-look-lampor från Xenonkungen i dimljus och parkeringsljus och ljuset duger även om det är mest en dekoration under dagtid och matchar originalxenon i halvljuset riktigt bra. I helljuset (h7) kör jag med Osram Nightbreaker och det är, enligt mig, den bästa kombinationen av utseende och funktion.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka