När lägger du på karosserikitt?

Nu vill jag veta när du använder karosserikitt, innan eller efter rostskyddsfärg/grundfärg/primer? Inget tjafs om vad som är rätt och fel och vem som är dum i huvudet, utan skriv hur ni gör och en motivering varför ni gör det i den ordningen. Jag har hört att man ska ta rostskyddsgrunden först för att få just rostskydd i fogen, och sen täta med kittet. Men jag har också fått höra att rostskyddet suger åt sig fukt och därför ska kittet på först för att det ska täta bra samt sitta kvar länge. Så som sagt tidigare, hur gör ni, och varför?



Svar på inlägget: När lägger du på karosserikitt?



Efter rostskydds färgen,för man vill ju rostskydda plåten inte kittet.


Kittet fäster inte så bra på rostskydd, karosserkit är rostskydd, dvs, innehåller rostskydd. Fäster inte kittet uppfyller den inte sin funktion, dvs att täta skarven. Finns bara ett sätt, det rätta! /Tommy.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka