CNC-känningar

Hejsan. Någon som vet något bra ställe som har CNC maskin. Vill ha lite olika Audimärken i olika storlekar. Var inne på en firma idag och frågade lite. Typ 800:- timmen för fräsning och det är ju helt okej(Alltid bättre med ett lägre pris), men dom skulle ha 800:- x 4-5 timmar i datorn. Och det kändes lite lång tid för fyra ringar. Gjorde själv ett test. Lekte runt i tre minuter. http://www.garaget.org/mypage/gallery_i . ge=1307032 Inte så mycket att hänga i granen men det tar mig max 10-15 min att göra en ordentlig modell. Så jag undrar lite om det någon som varit kontakt med någon bra och vettig firma. I så fall hör av er.



Svar på inlägget: CNC-känningar



vilket material ska märket vara i? tjocklek?


Dom ska se ut som vanliga märken men i andra storlekar, helst i aluminium. Eftersom dom ska sitta på bilen. En som är 9cm lång, vad kan tjockleken bli 5-6mm. Sen två som är 6cm långa, där typ 4mm tjocka. Sen ett som är 3,5cm lång. Men det kan vara vara tjockare då jag ska använda det till att värma upp och bränna märken i plast.


Du kan ju låta laserskära märkena eftersom du ju själv uppenbarligen kan rita så gör du bara skärfiler i t.ex. DXF format och mailar till en firma som skär dessa. laserskär du slipper du dessutom radien som blir inne i hörnen när du fräser.


Ska göra en modell som jag vill ha dom. Klar om 10-15 min, så får du se dom som jag vill att dom ska se ut.


så här ska dom se ut typ http://www.garaget.org/mypage/gallery_i . ge=1308272


ja ska du ha dom fasade sådär så måste du fräsa dom.


Mmmm men jag tycker 4-5 timmar för en som sitter vid datorn och ett cad-am program är lite mycket. En som håller på med det hela dagarna. Det är ju inte en så invecklad modell. :oP


Om du inte måste ha dom fasade i 45* vinkel utan det räcker med en rund radie kan du fortfarande skära fram dom och sedan låta trumla detaljerna ett tag för att få dom runda och fina.


håller med om att tiden för ritningen är överdriven men vad sa dom om körtiden då? Det tar ett tag bara att rigga maskin för varje detalj och om jag förstått rätt så ska du ha minst 3st olika detaljer...





mmm vill ha dom fasade. Ska åka förbi Fredrika Bremergymnasiet och kolla med dom tror jag.


Dom sa att det skulle bli typ 1 timme i körtid.


kör bara, lycka till med dina bitar!


mmmm tackar


Hittade ett nytt företag. Helt annan inställning. Sa bara till, åk hem och mätt och kolla hur du vill ha dom. Skicka måtten på e-mailen. Skrattade åt 4-5 timmar. Sa att det skulle ta honom 2 minuter att göra modellen i datorn. HeHe....


4-5 timmar är kanske övertid, men nån timma skulle jag kunna tippa på om man vill ha det riktigt bra, men har man erfarenheten behöver man ingen cad ritning heller utan man programerar det på frihand i maskinen


sen säger du cnc maskin. ska du ha dom frästa, vattenskurna eller vad hade du tänkt?


Frästa eftersom dom inte ska vara helt platta utan ska se ut så här. http://www.garaget.org/mypage/gallery_i . ge=1308272 Jag gjorde dom här på 15 min i ett grafikprogram. Han visade lite snabbt på sin dator hur han gör. Sen så skickar han den till cnc-maskinen. Jag har ingen erfarenhet av sådant då jag är billackerare.... kan bara säga vad an sa. Tror att han kan sin sak då han gör formverktyg till plastindustrin.


Ett cam program, går fortare än att programmera "manuellt"....


Knacka koder skulle ta 4-5h kanske. Jag är lite fundersam på hur man ska fräsa till dom där, att fräsa fram ringarna ur ett ämne är inga problem, men att få dom till just ringar, få bort baksidan är vad jag kan föreställa mig omöjligt när dom inte har några plana sidor att spänna i. Eller har jag missat något?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka