Sänka bilen med endast fjädrar?

Hej gottfolk ! Jag planerar att sänka bilen(en Ford Mondeo 99a),Så jag har läst lite gamla trådar om sänkning här på garaget och kommit fram till att besiktningen inte gillar kapade fjädrar och biltemas kit. Tänkte då fråga räcker det att man köper 4 nya "sportfjädrar" och monterar dem ? tänkte : http://www.hova.com/sankningssats-ford- . -2870.aspx Kommer det funka bra? och blir väghållning bättre? kommer jag att klara mig med original stötdämparna eller borde man köpa hela paketet där nya dämpare också ingår ? Är Tacksam för svar !



Svar på inlägget: Sänka bilen med endast fjädrar?



Äh du klarar dig gott och väl med bara sänkfjädrar.


Brukar framgå i infon på hovas sida i beskrivningen av produkten om andra dämpare krävs


Då jag sänkt mina builar har jag bara byt fjädrar på mina bilar


Allt beror på hur du vill ha det. Självklart kan du sänka enbart med fjädrar. Men stötdämparna är inte gjorda för det, så en försämring kommer det bli. Men eftersom stötdämparens uppgift är att dämpa svängningsrörelser, snarare än stötar, så är väll den enda risken att det kan bli stötigare än om du byter dom oxå, till några som är anpassade för fjädrarna. Eftersom du sänker bilens tyngdpunkt så får du oftast bättre väghållning.


H&R tex skriver att det är helt okej att köra på deras 40-45mm sänksatser på originaldämparna, dom tror jag tom designar fjädern efter originaldämparen på dom mindre satserna


ja satte på sänkfjädrar först på min bil ja de funka ju bra i ett halv år tills dämparna vart helt slut så bilen vart nå jävulskt gungig så jag köpte ett helt nytt kitt från chassit med dämpare å fjädrar 55 mm runtom. så jag rekomendera då byta dämpare åxå då de är livsfarligt då dämparna slutar att funka.. sj höll jag på att studsa av vid inbromsning..


Till motsatsen, jag kör 40mm sänksats utan andra dämpare, kört så i 2 år nu, inga problem


Tack för alla svar ! var kul att få lite respons, blir kanske att endast köra med nya fjädrar, ska ta och kontrollera dämparna på bilen först tänkte jag.


kolla amotek





kör själv med -40mm runtom endast fjädrar, kom ihåg bara att göra en 4hjulsinställning efter att du sänkt bilen, det glömde jag





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka